Харчування в дитячих садочках: проаналізували, обговорили, залишили без змін

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.04.2018 · 08:26 · переглядів - 946

Звернення представників організації «Батьківський контроль», яке пролунало на черговій сесії 13-го березня, щодо необхідності перегляду норм фінансування на харчування дітей, проаналізували, провели дослідження і прийшли до висновку, що збільшувати обсяги фінансування не має необхідності.

Харчування в дитячих садочках: проаналізували, обговорили, залишили без змін

Обговоренню даного питання на засіданні депутатської комісії передували круглий стіл за участі представників влади, міськво, керівників дитячих садочків та батьківського активу. Навіть було проведено опитування серед двох тисяч батьків, за результатами якого, більшість опитуваних влаштовують існуючі норми харчування.

Начальник відділу освіти Володимир Липський повідомив, що ряд моментів, на яких акцентували увагу представники організації — вирішено. Так, переглянуто меню, через декілька місяців збільшаться обсяги фруктів в щоденному раціоні дітлахів. Врегульовано питання по сокам. Встановлені норми харчування на дитину в Бердянську — 26,5, по моніторингу цін по іншим містам не сильно відрізняються. Мелітополь — 23,98, Київ — 33, Дніпро — 40 гривень на дитину.

Члени комісії, керівництво відділу освіти погодилось, що економити на дітях не можна. Однак поряд із тим, необхідно правильно розставляти пріоритети. Зокрема, профільний заступник мера Юлія Дойнова поставила запитання, що доцільніше — збільшити норми фінансування на харчування, чи покращити умови перебування дітей в садочках? Голова «Батьківського контролю» Олена Кутняк резонно зауважила, чому необхідно саме так ставити питання? Чому ці два пункти мають виключати один одного? Чому влада намагається економити за рахунок дітей?

В підсумку і депутати, і чиновники подякували батькам за їх активність, наголосили на необхідності проведення круглих столів і прийшли до висновку, що влада рухається в правильному напрямку. І, звичайно ж, подякували народному депутату Олександру Сергійовичу Пономарьову за надану техніку для обрізки дерев в одному з дитячих садочків. Суттєву і надважливу підтримку нардепа високо оцінила заступник начальника міськво Жанна Безродня. Народний депутат Пономарьов не перший рік опікується проблемами дитячих садочків. В розпал передвиборчої кампанії одному з дошкільних закладів від імені Олександра Сергійовича дарували пательню! А ми нагадаємо, що в 2015-му Олександр Пономарьов заявляв: «Уверен, что победят не популистские лозунги, а здравый смысл». Панування «здорового глузду» ми спостерігаємо вже два роки...




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок