В Бердянську не вистачає інсуліну для хворих

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.05.2018 · 12:29 · переглядів - 1125

Щомісячних коштів, які виділяються державою на забезпечення хворих медичними препаратами для бердянських діабетиків не вистачає. Щомісячний дефіцит становить трохи менше 300 тисяч гривень

В Бердянську не вистачає інсуліну для хворих

В мерії шукають варіанти вирішення проблеми нестачі державних коштів для 100-відсоткового забезпечення бердянських хворих інсуліном. За інформацією заступника міського голови Юлії Дойнової на рік Бердянськ потребує близько 5 мільйони гривень, тоді як держава компенсує лише два мільйони.

Дойнова Юлия

 - На цей рік виділено близько двох мільйонів гривень, на місяць виходить 174 тисячі. В Бердянську потребують інсулін 639 чоловік, серед них 17 – діти. Для їх повного забезпечення препаратами необхідно 5 мільйонів 417 тисяч або 451 тисяча гривень щомісяця. Наразі у нас є така проблема і ми намагаємось її вирішити, - повідомила представник міських ЗМІ Юлія Дойнова.

За словами Юлії Вікторівни міський голова Володимир Чепурний написав листи до облдержадміністрації зі зверненням врегулювати ситуацію. За даними профільного заступника міського голови в той час, коли в Бердянську спостерігається серйозний дефіцит препаратів, в сусідньому Енергодарі є надлишки інсуліну. В мерії також розглядають варіант з виділенням коштів з міського бюджету, щоб на 100% задовольнити хворих життєво необхідними препаратами.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок