В Бердянську критична ситуація з інсуліном. Декілька днів препарат перестали видавати

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.05.2018 · 09:47 · переглядів - 969

За інформацією заступника міського голови Юлії Дойнової, в останні дні інсулін перестали видавати пацієнтам

В Бердянську критична ситуація з інсуліном. Декілька днів препарат перестали видавати

Причина — недостатній обсяг фінансування з державного бюджету. Власні запаси міськлікарня вичерпала. Необхідно виділення додаткових коштів з місцевого бюджету для вирішення ситуації.

Дойнова Юлия

Ми отримали лише 38% коштів з державного бюджету від запланованого показника. Всього на рік необхідно 5 мільйонів 417 тисяч гривень. На одного дорослого пацієнта на місяць витрачається від 600 — до 1000 гривень. На дитину — 1000-2000. Всього в Бердянську 640 людей з діагнозом цукровий діабет 1-го типу, 18 з них — діти.. Запаси препаратів, які були в лікарні вже закінчились, тому пропонуємо виділити з міського бюджету 741 тисячу гривень, щоб закрити потреби пацієнтів в інсуліні на 3 наступні місяці, - проінформувала Юлія Дойнова.

Чиновник також відзначила, що критична ситуація із забезпеченням інсуліном спостерігається й в інших містах України. На звернення до обласної державної адміністрації, міському голові в усній формі повідомили, що за підсумками 1-го півріччя кошти на ці потреби надійдуть з державного бюджету. Тому з міської скарбнички, до цього періоду необхідно компенсувати нестачу. Депутати підтримали ініціативу. Тому після офіційного голосування на сесії до липня інсулінозалежні пацієнти будуть забезпечені препаратом. 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок