Нардепа Пономарьова притягатимуть до кримінальної відповідальності та зніматимуть депутатську недоторканість

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.05.2018 · 12:53 · переглядів - 9524

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Олександра Пономарьова.

Нардепа Пономарьова притягатимуть до кримінальної відповідальності та зніматимуть депутатську недоторканість

Відповідну інформацію оприлюднила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй офіційній сторінці в мережі «Фейсбук».

«Своїми умисними діями О.Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7-го лютого в приміщенні Верховної Ради нардеп Пономарьов силою відібрав у журналіста видання «Цензор» телефон, на який журналіст знімав емоційну бесіду Олександра Сергійовича з колегою по Парламенту Сергієм Соболєвим. Розслідувала інцидент СБУ м. Києва.

«Факт вчинення народним депутатом О.Пономарьовим кримінального правопорушення достатньо повно підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами.» - повідомляє Лариса Сарган.

В якості доказу прес-секретар Генерального прокурора додає фото з поданням Юрія Луценко на ім’я Голови Верховної Ради Андрія Парубія про притягнення до кримінальної відповідальності Олександра Пономарьова.

Пономарев Александр

Думаю, навіть якщо це дійде до зали (сесійної зали ВР – УП), однозначно не проголосують, – сказав Олександр Пономарьов. – Я дуже поважно ставлюсь до журналістів та їх праці. Але я не розумію як можна, використовувати високе звання цієї поважної професії, заради політичних дивідентів?
А по друге, навіть якщо не зважати на це, та дивитися на ситуацію, як вона є, то ці люди, які на мене напали, вели себе по-хамськи, не представились та заважали під час розмови з колегою: дві особи без посвідчення, без бейджиків, без жодних знаків розпізнання вклинилися між нами з колегою і почали знімати на телефони.
Їм зроблено було прохання не заважати, вони досить нахабно себе повели. З данного приводу я звернувся до керівника апарату Верховної ради України з письмовим зверненням, – розповів нардеп




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок