У Бердянську вшанували пам’ять жертв політичних репресій

По матеріалам пресс-службы исполкома
21.05.2018 · 14:18 · переглядів - 1390

20 травня у День пам’яті жертв політичних репресій і 80-х роковин Великого терору — масових політичних репресій комуністичного тоталітарного режиму у 1937-1938 роках, за сприяння міської влади на перехресті пр. Праці та вул. Земської відбувся мітинг-реквієм.

У Бердянську вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Проходив він біля пам’ятного знаку “Жертвам комуністичного режиму”, встановленого у 2016 році громадськістю за сприяння міської влади. Цей пам’ятний знак - пам’ять і шана українським патріотам, які стали жертвами тоталітарного радянського режиму

Постраждалий від політичних репресій Патлика Теодозій Іванович, представники відділу організаційної роботи та внутрішньої політики виконкому Ірина Шинкаренко, Ігор Зубрицький, науковці і студенти БДПУ, освітяни, працівники культури, громадські активісти від організацій "Легіон Свободи", “Українська громада” і “Просвіта”, "Вільна громада-комфортне місто", “Громадська варта-самооборона”, «Наші Атланти», Українського Вільного Козацтва і КВЗН “Запорозька січ” вшанували постраждалих та закатованих за роки комуністичного тоталітарного режиму.

З промовами виступили секретар координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання громадян міста Ігор Зубрицький, голова обласної ГО "Легіон Свободи" Микола Тюркеджи, вчитель історії, заступник голови ГО «Українська громада» Ольга Войникова, заступник голови міського тов. "Просвіта", автор книги "Імена, поверненні із забуття" Олександр Змієвський, голова бердянського осередку ВГО товариство «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка” Володимир Пилипенко, які засудили злочини комуністичного радянського режиму проти людяності. Присутні вшанували безвинно загиблих хвилиною мовчання і заспівали Державний Гімн України.

Перед учасниками мітингу-реквієму також виступив завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук, професор БДПУ Ігор Лиман, який розповів про політичних репресованих науковців у Бердянську у 1937-1938 роках. Завершився мітинг віршем Василя Симоненка «Народ мій є, народ мій завжди буде…!» у виконанні викладача журналістики у БДПУ Степана Гериліва.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок