Протягом Місячника зайнятості жінок рівень працевлаштування жінок в Запорізькій області збільшився на 7 відсотків

Бердянськ 24
22.05.2018 · 12:37 · переглядів - 449

В Україні серед безробітних людей жінок дещо більше, ніж чоловіків. За статистичними даними Запорізької обласної служби зайнятості (за січень-квітень 2018 року) вони складають 53,4 відсотка від громадян, які перебували на обліку.

Протягом Місячника зайнятості жінок рівень працевлаштування жінок в Запорізькій області збільшився на 7 відсотків

Тому, з метою акцентування уваги суспільства до проблеми зайнятості жінок у Запорізькій області у квітні проводилась загальнообласна акція «Місячник зайнятості жінок».

Під час проведення Акції до центрів зайнятості Запорізької області звернулись понад 1,5 тисячі жінок. Фахівці центрів зайнятості надають кожній з тих, хто опиняється в складних життєвих умовах, доволі широкий спектр соціальних послуг, передбачених чинним законодавством, і в першу чергу таких, що сприяють успішному пошуку гідного місця роботи та вдалому працевлаштуванню.

Важливу роль має надання профінформаційних та профконсультаційних послуг, під час яких клієнти отримують поглиблену інформацію про професії, що мають попит на ринку праці; рекомендації щодо вибору або зміни професії з урахуванням їх побажань, здібностей та можливостей; послуги психологічного характеру, спрямовані на визначення професійної придатності до тієї чи іншої спеціальності, тощо. Протягом квітня до семінарів та тренінгів було залучено понад 4 тис. жінок.

Все більше сучасних жінок мріє відкрити власну справу та стати успішною бізнес-леді, однак вагається і не знає з чого почати, тому і в цьому випадку також на допомогу приходе служба зайнятості. Так, завдяки проведеній роботі одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи отримали 8 жінок, котрі виявили бажання відкрити власну справу за напрямом, який користується попитом на  ринку праці області.

За результатами проведених заходів в рамках «Місячника зайнятості жінок» вдалось працевлаштувати більше 1 тисячі  жінок. Були тимчасово працевлаштовані – прийняли участь в оплачуваних громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру -  близько 700 жінок. Проходили навчання за направленням служби зайнятості 192 жінки.

Додатково: протягом Місячника зайнятості жінок в Бердянському міському центрі зайнятості зареєстровано 100 безробітних жінок, з них – 49 мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню; видано 553  направлення жінкам на працевлаштування, працевлаштовано – 213; 51 жінка взяла участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру; 77 безробітних жінок направлено на професійне навчання під замовлення роботодавців; 91 безробітна жінка працевлаштована після проходження професійного навчання; надано 1063 профінформаційних та профконсультаційних послуг.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок