Бердянське міське управління головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області попереджає!

Бердянськ 24
23.05.2018 · 16:34 · переглядів - 1047

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного добробуту населення – потенційна небезпека для споживача.

Бердянське міське управління головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області попереджає!

У жодній цивілізованій країні відсутні вуличні продавці краму на тротуарах чи в інших не облаштованих для цього місцях. Проте на вулицях та площах наших міст, у дворах, скверах, на пляжах та в інших невстановлених місцях розгорнулася ціла мережа несанкціонованого збуту м’ясних і молочних продуктів, риби, морепродуктів, городини тощо. Попри те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші і свіжіші, від господаря, та й заощаджується час на відвідини ринку чи супермаркету. Активно торгують харчовими продуктами, їжею швидкого приготування без належного санітарного контролю зі самочинно встановлених точок продажу деякі кмітливі підприємці, утворюючи цілі осередки незаконної торгівлі.

Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці, приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, зберігаються без дотримання температурного режиму, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Особи які здійснюють таку діяльність зазвичай не проходять медичне обстеження, грубо порушують елементарні правила особистої гігієни. Отже, споживання таких продуктів може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції, отруєння. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає(встановити факт продажу таких товарів майже неможливо – відсутній товарний чек, відсутнє маркування продукту, не визначено об’єкт(потужність) де здійснена торгівля(адрес) та невідомі виробник та реалізатор).

Шановні мешканці та гості міста! Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, особливо дітей! Споживайте безпечні продукти! При здійсненні покупок цікавтесь наявністю маркування (або експертними висновками на агропродовольчих ринках), умовами та термінами зберігання продуктів, вимагайте товарний чек!

Не купуйте продукти харчування у невстановлених місцях!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок