Проголосували! З 23:00 — до 10:00 в Бердянську алкоголь продавати не будуть

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
24.05.2018 · 15:41 · переглядів - 4162

Тривалі суперечки в стінах міської ради завершились ухваленням рішення про заборону продажу алкогольних напоїв в Бердянську в період з 23:00 до 10-ї ранку.

Проголосували! З 23:00 — до 10:00 в Бердянську алкоголь продавати не будуть

На черговій сесії, як і на передуючих їй депутатських комісіях, депутатському дні відбулась жвава дискусія щодо варіантів вирішення питання про продаж алкогольних напоїв в нічний час. Спочатку заступник міського голови Юлія Дойнова виступила з ініціативою рекомендувати закладам торгівлі обмежити продаж алкоголю вночі до 10-ї ранку.

Обмеження не стосується кафе, барів та ресторанів

Міський голова Володимир Чепурний наголосив, що дане формулювання носитиме лише декларативний характер, тому необхідно проголосувати про встановлення обмежень на продаж алкогольних напоїв. Після тривалих дискусій депутати підтримали цю ініціативу. Таким чином, вже цього літа придбати алкоголь в магазинах з 23:00 — до 10-ї ранку буде неможливо. 

Крім того, на цій же сесії депутати проголосували про запуск регуляторної процедуру з аналогічним формулюванням. Таким чином, рішенням сесії заборона вже працюватиме з самого початку курортного сезону, а регуляторна процедура затвердить аналогічне рішення в серпні.

Рішення про заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00 — до 10-ї ранку вступить в силу з моменту підписання міським головою та офіційним оприлюдненням даного рішення.

В контексті даного рішення постає запитання, чи продовжуватимуть працювати в Бердянську цілодобові магазини? Абсолютна більшість з них отримувала прибуток з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів. До речі, про це натякав і депутат Іван Братеньков під час пленарного засідання. Тож не виключено, що ряд торговельних закладів, через заборону продажу алкоголю вночі, припинять свою роботу в цілодобовому режимі.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок