Новий погляд на історію. В Бердянську відбувся History fest

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
26.05.2018 · 18:43 · переглядів - 1857

З 16:00 в парку Шмідта проходить унікальний для Бердянська історичний фестиваль - History fest. Стрільба з луку, гончарство, етно-локації, лекції під відкритим небом та ніч в БДПУ — головні принади заходу.

Новий погляд на історію. В Бердянську відбувся History fest

Організаторами History fest стали студенти Гумвнітарно-економічного факультету та Студрада БДПУ. Молодь, спільно зі своїми викладачами, організували дійсно оригінальний для Бердянська захід. На фестиваль запросили заслуженого майстра народної творчості України Олександра Вільчинського. Кожен охочий міг стати свідком як з глини створюються керамічні вироби. 

Завітали на фестиваль до Бердянська і члени запорізького історико-патріотичного товариства "Великий степ", які реконструюють традиції та звички древніх скіфів. Лук та стріли, відновлене скіфське вбрання, обладунки, барабани — в скіфській локальній зоні дійсно вдалось відтворити дух епохи войовничих кочовників.

Крім того, функціонували зони з виготовлення виробів “хенд-мейд”, зон для проведення оpen-air лекцій. Науковці історики підготували нестандартні лекції — про українську демонологію та міфологію, таємні сторінки бердянської історії та ін.  Національні традиції українців та національних меншин регіону відтворили студенти у вокальних та хореографічних постановках.

На фестивалі вітали присутніх ректор БДПУ Ігор Богданов, який відзначив подяками всіх, хто мав безпосереднє відношення до організації історичного заходу. Доктор історичних наук Ігор Лиман, декан факультету Тамара Макаренко підкреслили, що студентам вдалось організувати оригінальний і захоплюючий молодіжний фестиваль.

Завершиться фестиваль ніччю в БДПУ — в головному корпусі університету відбудеться оригінальна екскурсія.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок