В Бердянську пройшов ювілейний ХХ фестиваль журналістів «Азовське літо – 2018»

По матеріалам пресс-службы исполкома
05.06.2018 · 09:06 · переглядів - 814

Одним з традиційних заходів, що знаменують початок літа у Бердянську, вже давно став Всеукраїнський фестиваль журналістів

В Бердянську пройшов ювілейний ХХ фестиваль журналістів «Азовське літо – 2018»

Цей рік не став виключенням - з 1 по 3 червня Бердянськ радо прийняв майже 60 представників найрізноманітніших друкованих, електронних та інтернет-ЗМІ. Організаторами заходу виступили Бердянська міська рада, Бердянська міська первинна організація НСЖУ, редакції газет «Південна зоря» та «Бердянские ведомости«, ТРК «Юг».

Головною метою фестивалю є популяризація Бердянська як курортно-оздоровчого та культурного центру півдня України. Реалізується це завдання з допомогою виконання однієї з основних вимог до учасників фестивалю - написання ними матеріалів про відпочинок у Бердянську та публікація цих текстів у тих виданнях, де працюють журналісти-учасники. Приємно, що, за власною ініціативою, журналісти розширюють межі дії цієї вимоги, публікуючи матеріали про Бердянськ і в інших виданнях, на власних сторінках у соціальних мережах тощо.

З кожним роком стає усе ширшою і географічна мапа фестивалю. Цього літа до Бердянська приїхали представники 10 областей України - Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Черніговської, Харківської, Донецької, Київської, Сумської, Миколаївської, Одеської. Журналісти мали змогу поспілкуватися, обмінятися досвідом та подискутувати.

Під час урочистого відкриття учасників фестивалю привітав міський голова Володимир Чепурний. Він відзначив грамотами та подарунками учасників минулорічного фестивалю, які написали найкращі та змістовні статті про наше місто. Володимир Павлович разом із своїм заступником Юлією Дойновою також відповіли на численні питання журналістів.

Були у програмі заходу і тематичні дискусії, які вели шановані гості фестивалю. Зокрема, Сергій Чернявський (медіа-тренер, консультант з питань медійного бізнесу та фахівець з медіаосвіти й медіаграмотності, Член ради директорів Української асоціації медіа-бізнесу м. Дніпро) провів з учасниками фестивалю тематичну дискусію «Майбутнє друкованих / Інтернет-ЗМІ. Аналітика ринку, загрози і можливості для проектів».

Другим спікером фестивалю стала Олена Юрченко, секретар головного офісу НСЖУ. Її виступ було присвячено не менш актуальній темі - «Ситуація зі свободою слова в Криму, громадянська журналістика в Криму як відповідь на тиск Росії на незалежні медіа. Висвітлення теми Криму на материковій частині України, особливості таких публікацій. Індекс фізичної безпеки журналістів»

Спеціальним гостем фестивалю став відомий суспільний діяч, голова фонду «Рідна країна», ініціатор Всеукраїнської акції «7 чудес України» Микола Томенко. Він виступив перед учасниками фестивалю з презентацією фільму про Бердянськ, створеного у рамках участі нашого міста у проекті «7 чудес України. Історичні міста і містечка».

Крім цього, журналісти мали змогу ознайомитися із курортним потенціалом міста. Учасники заходу взяли участь у фестивалі «Розумні діти» та запустили в небо голубів із побажаннями миру в Україні, побували на супер-фіналі конкурсу «Кращий голос Азова. Діти», побачили виступ популярного українського музичного гурту «ТІК», а також відвідали Бердянський дельфінарій. Приємною ініціативою від журналістів став імпровізований флешмоб - живе серце Азову, створене з самих учасників фестивалю «Азовське літо – 2018».

Тэги: сезон 2018



Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок