На бульварі Шевченка з’явився новий кований арт-об’єкт

По матеріалам пресс-службы исполкома
19.06.2018 · 10:02 · переглядів - 1759

Сьогодні на бульварі Шевченка панувала урочиста, святкова атмосфера. Малі та дорослі зібралися тут на відкриття нової прикраси бульвару — арт-об’єкту, виготовленого бердянськими ковалями під керівництвом Олександра Шапошникова.

На бульварі Шевченка з’явився новий кований арт-об’єкт

Композиція являє собою кобзу, прихиленої до калини, що є одним із найпоетичніших символів українського народу. Поряд із кобзою знаходяться два сувої, на яких викарбовано цитати з творів великого українського письменника, ім’ям якого названо бульвар — Тараса Шевченка.

Привітати місцевих жителів із такою творчою "обновкою" мікрорайону прийшли депутати міської ради Ксенія Буханова, Алла Циндра, Віктор Цуканов, а також заступник міського голови Юлія Дойнова. Юлія Вікторівна розповіла мешканцям мікрорайону, що ідея оздобити арт-об’єктом саме бульвар Шевченка належить міському голові Володимиру Чепурному. Виникла вона ще взимку, коли запланували проведення третього поспіль фестивалю ковалів у Бердянську. Від депутатів мешканців привітав Віктор Цуканов, він зауважив, що нова прикраса бульвару стане не тільки оригінальною фотозоною, а й можливістю зацікавити підростаюче покоління історією українського народу.

Також звернулися до бердянців, що зібралися на відкритті кованої композиції, директор Бердянського машинобудівного професійного ліцею Сергій Дудукалов та майстер виробничого навчання даного закладу, автор арт-об’єкту Олександр Шапошник. Вони також привітали бердянців та запросили їх відвідати третій фестиваль ковалів, що відбудеться 28 – 30 червня цього року на території державного навчального закладу "Бердянський машинобудівний професійний ліцей" (вул. Володимира Довганюка, 76).

Натомість Світлана Глушко – голова комітету мікрорайону "Скловолокно" – подякувала міській владі за дієві кроки на шляху перетворення бульвару Шевченка в осередок дозвілля, не менш гарний та цікавий, ніж у центрі міста. Також вона висловила сподівання, що ковану кобзу вдасться вберегти від вандалів.

Окрім урочистих речей, лунали на заході українські пісні, вірші Шевченка. "Одну калину", наприклад, співали усі разом. Наприкінці заходу усі бажаючі мали змогу сфотографуватися поряд з новою оздобою бульвару Шевченка.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок