Заступник комбрига «армії ДНР» назвав прізвища командирів армії РФ на Донбасі і готовий повторити їх в Гаазі

По матеріалам 7days-ua.com
13.07.2018 · 12:14 · переглядів - 1235

Донедавна заступник командира 7-ї бригади так званої «армії ДНР» перейшов на сторону України і тепер готовий свідчити навіть у Міжнародному трибуналі Гааги, щоб покарати Путіна за війну і беззаконня на Донбасі.

Заступник комбрига «армії ДНР» назвав прізвища командирів армії РФ на Донбасі і готовий повторити їх в Гаазі

Про це екс-бойовик «ДНР» громадянин України Володимир Бакланов, який за програмою СБУ «На тебе чекають вдома» у травні цього року повернувся на підконтрольну Україні територію, сам заявив в ефірі програми «Ехо України» з Матвієм Ганапольським на Телеканалі Прямий.

Разом із представником СБУ Володимир Бакланов дав розлоге інтерв’ю, в якому називаючи позивні і прізвища російських офіцерів розповів, що «арміями» самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» насправді командують кадрові російські військові.

«Наприклад, у мене був командир бригади «Зоря», прізвище його Бушуєв. Це російський військовослужбовець, полковник», — сказав колишній заступник командира «Зорі».

За бойовиків Володимир Бакланов воював з липня 2014 року до травня 2018. У 7-ій бригаді так званої «армії ДНР» він був у тому числі заступником командира бригади з озброєння, відтак добре знає, що бойовики на Донбасі воюють проти українських військових російською зброєю, в тому числі й танками та іншою бронетехнікою.

«Російські офіцери разом з місцевими механіками і водіями відправляються в Росію. Там маленький курс навчання для здійснення маршу і сідають на машину, і привозять техніку прямо сюди (на окупований Донбас — ред.)… Я отримував там міномети двічі, в Новочеркаську на складах», — прямо каже екс-бойовик.

Володимир Бакланов також повідомив, що в Ростовській області Росія створила для своїх найманців і бойовиків спеціальний гігантський польовий склад військової техніки і боєприпасів.

«Він спеціально створений для того, щоб постачати армію «ДНР» і «ЛНР» боєприпасами на випадок екстреної нестачі», — стверджує екс-бойовик.

Відвоювавши за окупантів Донбасу майже чотири роки, Володимир Бакланов вирішив скористатись програмою СБУ «На тебе чекають вдома», коли бойовики вбили одного з його підлеглих, йому вистрелили в спину, а в ФСБ Росії в Москві та в «Генпрокуратурі ДНР» він не добився розслідування цих злочинів.

Тепер Володимира Баклановова СБУ охороняє як потенційного свідка у суді Гааги, що розповість про злочини російських окупантів на Донбасі.

«Я буду готовий до цього», — стверджує екс-заступник командира 7-ї бригади так званої «армії ДНР» Володимир Бакланов.

Більше фактів про злочини Росії на окупованому Донбасі — у повній версії інтерв’ю Телеканалу Прямий.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок