У Бердянську відбудеться відкриття Інтегрованого центру підтримки ВПО та місцевої громади в рамках спільного з ЄС проекту

Бердянськ 24
16.07.2018 · 17:01 · переглядів - 719

19 липня 2018 року об 11:00 годині у м. Бердянськ за адресою вул. Земська, 38 відбудеться урочисте відкриття «Інтегрованого центру підтримки» (ІЦП). Даний центр утворюється для комплексного надання соціальних послуг як внутрішньо переміщеним особам (ВПО), так і іншим мешканцям м. Бердянськ.

У Бердянську відбудеться відкриття Інтегрованого центру підтримки ВПО та місцевої громади в рамках спільного з ЄС проекту

Захід відбудеться в рамках реалізації проекту «Створення комплексної системи надання допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО та громаді м. Бердянськ», який реалізується в рамках грантової програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». Загальна вартість проекту 1.337.535 євро, з яких ЄС фінансує 89,70% (1.199.740 євро), а виконавчий комітет Бердянської міської ради – 10,3%.

З метою покращення умов, доступу та якості надання муніципальних соціальних послуг ВПО та громаді міста, з червня 2017 року були проведені наступні заходи: здійснено реконструкцію будівлі по вул. Земській, 38; закуплено все необхідне обладнання, оргтехніка, меблі.

До ІЦП увійшли наступні служби:

  • КУ «Бердянський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»;

  • служба у справах дітей виконавчого комітету Бердянської міської ради;

  • відділ сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Бердянської міської ради;

  • КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Бердянської міської ради.

В ІЦП надаватимуться консультативні, інформаційно-роз’яснювальні, психологічні, адаптаційні, реабілітаційні, юридичні та інші послуги. Соціальними службами будуть організовуватися різноманітні навчальні та організаційні заходи.

Для покращення якості надання соціальних та психологічних послуг, більш ефективного вирішення проблем ВПО, спеціалісти служб ІЦП пройшли низку навчальних заходів.

Початок роботи ІЦП надасть можливість отримувати соціальні послуги ВПО та мешканцям, які проживають у віддалених районах міста Бердянськ. Завдяки придбанню транспортного засобу за кошти ЄС, служби тепер мають змогу проводити виїзні мобільні консультації. Надруковані та розповсюджуються безкоштовно інформаційно-рекламні листівки для ВПО, просвітницькі листівки із практичними порадами щодо управління стресом, толерантності та запобігання конфліктних ситуацій, а також щодо соціальної інтеграції.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок