В Бердянську двоє чоловіків врятували хлопця, що купався вночі під час шторму

По матеріалам пресс-службы ГУ ДСНС
20.07.2018 · 13:53 · переглядів - 4800

18-річний Максим – професійний плавець, захоплюється водними видами спорту. Вирішив покупатися і вночі 16 липня. Не зупинив його і великий шторм.

В Бердянську двоє чоловіків врятували хлопця, що купався вночі під час шторму

«Думав, мені море по коліно, а вийшло інакше», - зізнається парубок.

Він одягнув спеціальну екіпіровку та пішов купатися. Десь метрів за 20 від берега ноги хлопця в ластах заплуталися у водоростях. Глибина в тому місті чимала, а густа рослинність 2-3 метри заввишки. Намагаючись виплутатись, хлопець пропустив хвилю і наковтався води. Родичі з берега побачили, що Максим пірнув і не винирнув. Вони почали кликати на допомогу. Неподалік місцеві жителі Юрій та Сергій пришвартовували прогулянковий катер. Почувши крики, одразу кинулися у воду. Як згадують очевидці, шукали хлопця хвилин 15-20. Зважаючи на темряву і сильні хвилі, самі рятівники ризикували своїм життям, але не припиняли пошуків. Нарешті, їм вдалося знайти і витягти постраждалого на берег. Він не дихав. Юрій Сулімов 10 років пропрацював рятувальником на воді, а тому добре вміє надавати першу долікарську допомогу. До приїзду швидкої чоловікові вдалося звільнити легені Максима від води та привести його до тями. Врятованого госпіталізували до місцевої лікарні, наступного дня вже відпустили. Наразі, Максим почуває себе добре та дуже вдячний за порятунок.

Як зізнається Юрій Сулімов, на його рахунку не одне врятоване життя. Допомагав він людям до своєї професійної діяльності у якості рятувальника на воді, звичайно, під час, та після. «Пішов з тієї роботи тільки тому, - розповідає Юрій, - бо родичі дуже хвилювалися, що я завжди у вирі небезпеки та ризику. І хоч я вже не працюю рятувальником, але ж ніколи не зможу пройти повз чужої біди». Другий герой нашої історії – Сергій Алексієнко. Він – учасник АТО, представник організації «Легіон правди». Отже, захищати і оберігати свій народ – його покликання




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок