Хлор для водоканалів подорожчав вдвічі – до 47 тисяч

По матеріалам Наші гроші
06.08.2018 · 15:38 · переглядів - 1002

КП “Облводоканал” Запорізької обласної ради 30 липня уклало угоду з ВАТ “Дніпроазот” на поставку хлору вартістю 1,9 млн грн.

Хлор для водоканалів подорожчав вдвічі – до 47 тисяч

Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро”.

Закупівлю провели за переговорною процедурою через нагальну потребу у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин.

Відтак, підприємство має до кінця року поставити на умовах EXW на склад ТОВ “Аульська хлоропереливна станція” в Аулах на Дніпропетровщині (“АХПС”) 40,5 тонн рідкого хлору в контейнерах по ціні  47,2 тис. грн/т. Заставна вартість контейнерів “АХПС” становить 25 тис грн./шт. без ПДВ.

Нагадаємо, раніше “Дніпроазот” постачав рідкий хлор комунальникам переважно за посередництва інших приватних фірм. Для прикладу, в січні “Облводоканал” замовляв рідний хлор ТОВ “Аульська хлоропереливна станція” по 19,4 тис. грн/т. У травні КП “Водоканал” купило в ТОВ “Аульська хлоропереливна станція” 200 тонн рідкого хлору виробництва ВАТ “Дніпроазот” по ціні 21,2 тис. грн/т.

Також КП “Водоканал” планує купити рідкий хлор у “Дніпроазот” по 47,2 тис. грн.

Нагадаємо, у червні “Дніпроазот” повідомив про припинення поставок і виробництва рідкого хлору. Прийняте рішення пояснили “значними збитками”, які компанія понесе через підвищення ціни на газ і “загальною ситуацією на ринку мінеральних добрив”.

Як повідомляла “Економічна правда”, неофіційною версією припинення діяльності підприємства є політичний тиск з боку його власників.

“Дніпроазот” контролює група “Приват” Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок