Форма туберкульозу, виявлена в дитсадку, що не передбачає профілактичного лікування контактних осіб

По матеріалам пресс-службы исполкома
17.10.2018 · 09:36 · переглядів - 1259

Дітям з дорослим з контактної групи садка, де було зафіксовано захворювання на туберкульоз, не потрібно проходити профілактичне лікування

Форма туберкульозу, виявлена в дитсадку, що не передбачає профілактичного лікування контактних осіб

Сьогодні, 16 жовтня, члени Координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам зібралися на позачергове засідання згідно протоколу попереднього зібрання та розглянули стан виконання профілактичних заходів серед контактних осіб у зв’язку із реєстрацією захворювання на туберкульоз у садку №35.

Головний лікар КУ “Бердянський протитуберкульозний диспансер” Зоя Хуторянська повідомила, що з 181 дітини контактної групи вже обстежено 160, було проведено 138 рентгенологічних обстеженнь та зроблено 103 проби манту, фахівці працювали згідно плану у дитячому закладі. Робота триває оскільки діти хворіють та не відвідують заклад. Також всі 57 дорослих контактної групи пройшли обстеження. Наразі ведеться робота з групою контактних дітей та дорослих, які вибули з садочку — це 92 дитини та 12 дорослих. Вже 38 дітей обстежено, відмов батьків не має, робота ведеться індивідуально з батьками. Як відзначила Зоя Яківна, форма захворювання працівника не передбачає проведення профілактичного лікування, тобто група дітей та дорослих пройде обстеження, кожні півроку буде під наглядом та рік на обліку. Для батьків дітей, які вже пройшли обстеження, у середу, четвер та п’ятницю — 16, 17 та 18 жовтня з 16 до 18 години у садку буде вести прийом лікар та знайомити за бажанням батьків з результатами обстеження та надавати індивідуальні рекомендації. Підсумовуючи головний лікар відзначила, що лікарі працюють згідно плану профілактичних заходів та готові відповісти на будь-які питання батьків, якщо буде ще така потреба. І що важливо, за 20 років не було випадків захворювання з контактних осіб на виробничих місцях, і наразі в Бердянську захворюваність серед дітей в 2,5 рази менша за загальні показники по району та області.

Про саніатрно-освітні заходи у садку розповів начальник відділу освіти Володимир Липський, який повідомив, що було проведене додаткове зібрання батьків із завчасним їх запрошенням, на якому для 23 батьків ще раз лікарі розповіли про профілактичні заходи у випадку із захворюванням на туберкульоз та відповіли на питання.

До відома присутніх начальник відділу охорони здоров’я Тетяна Марч повідомила, що всі заплановані доручення з минулого засідання були виконані, а також поінформувала, що Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров'я України сьогодні надіслав рекомендації щодо інфекційного контролю, які фахівці вивчать і на найближчих засіданнях ради будуть обговорені.




Останні новини Бердянська
вчора, 15 травень, середа 2024
14 травень, вівторок 2024
13 травень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок