“Бердянськбудтрест” вклало за 6 мільйонів вдвічі тонший від техзавдання асфальт – поліція

По матеріалам Наші гроші
29.12.2018 · 08:25 · переглядів - 2521

Головне управління Національної поліції в Запорізькій області підозрює ТОВ “Бердянськбудтрест” у завищенні обсягів робіт при ремонті дороги вартістю 5,7 млн грн. Про це йдеться в ухвалі Орджонікідзевського районного суду від 21 грудня.

“Бердянськбудтрест” вклало за 6 мільйонів вдвічі тонший від техзавдання асфальт – поліція

Згідно з матеріалами справи, Управління житлово-комунального господарства виконкому Бердянської міської ради та ТОВ “Бердянськбудтрест” у жовтні 2017 року уклали угоду з ремонту дороги по вул. Північна вартістю 5,7 млн грн.

Згодом сторони склали акти виконаних робіт і фірма отримала усі кошти.

Однак згодом з’ясувалося, що посадовці Управління та ТОВ “Бердянськбудтрест” змовилися і в актах з ремонту дороги завищили обсяги виконаних робіт. Так, під час оперативного огляду дороги, з’ясувалося, що загальна товщина шару асфальту становить близько 5 см. Однак, згідно кошторисної документації та одного з додатків до тендерної документації загальна товщина шару асфальтного матеріалу повинна складати 11 см.

З огляду на це, слідчі відкрили кримінальне провадження №12018080000000259 та клопотали у суді про вилучення податкових документів ТОВ “Бердянськбудтрест”. Суд це клопотання задовольнив частково, дозволивши вилучити завірені копії документів.

ТОВ “Бердянськбудтрест” зареєстроване на “Азовську регіональну лабораторію сертифікаційних випробувань мастил та олив” (90%) та Компанію з управління активами “Славутич-інвест” (10%).

Фірмою “Азовська регіональна лабораторія сертифікаційних випробувань мастил та олив” (Азовлісма) володіє Світлана Векленко. Вона ж є співвласницею ТОВ “Санаторій Арктика” з групи народного депутата Олександра Поньомарьова, і була співвласницею у ТОВ “РУ НВП Агрінол”, разом з Юрієм та Русланом Пономарьовими – племінниками нардепа Пономарьова. Вони були безпосередньо серед засновників ТОВ “Бердянськбудтрест” у 2005 році.

На вказаному тендері “Бердянськбудтрест” конкурувало з ТОВ “Ремшляхбуд“, половина якого належить депутату Запорізької облради від “Опозиційного блоку” Олександру Кіркову. Свого часу він очолював Службу автодоріг у Запорізькій області. Другою частиною володіє Анатолій Писанко, відомий як колишній керівник низки дорожніх державних підприємств в Запоріжжі та інших регіонах.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 17 травень, п'ятниця 2024
вчора, 16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024
14 травень, вівторок 2024
13 травень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок