Експертизи до і після аварії — в мерії усні відповіді відрізняються від письмових

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.03.2019 · 13:39 · переглядів - 1509

Редакція отримала письмові відповіді від мерії та КП “Бердянськводоканал” на запитання, чи проводилась експертиза каналізаційгого колектору до аварії? Письмово чиновники не дають відповіді, усно кажуть, що перевірки були.

Експертизи до і після аварії — в мерії усні відповіді відрізняються від письмових

Отже, хронологія наступна. Порив на каналізаційному колекторі, керівник КП “Бердянськводоканал” Олександр Македонський і міський голова повідомляють депутатам, що аварія стала несподіванкою для комунальників. Далі головний інженер підприємства Андрій Бурлей заявляє, що спеціалісти підприємства раз на два роки проводять перевірку стану міських комунікацій. Редакція спробувала дізнатись, коли в останнє проводились такі перевірки. Однак, в офіційних відповідях мерії та водоканалу відповідь на просте запитання не дають.

Ответ на инфозапрос

Ответ на инфозапрос

На інформаційному дні в мерії, на запитання, чи проводились, все ж таки перевірки, чи ні, мер міста повідомляє, що в усному порядку його переконують про виконання цих робіт. Однак, письмово чиновники не беруть відповідальності підтвердити ці факти. Володимир Чепурний дав доручення Григорію Горячову особисто проконтролювати, щоб нашій редакції надали конкретну відповідь на конкретне запитання.

Окрім вище описаної проблеми, існує ще один незрозумілий нюанс. Чи проводилась експертиза по причинам обвалу на аварійних ділянках? На це міська влада зазначає, що проведено телеметрію на всій ділянці колектору. Виявлено, що на інших чотирьох кілометрах труби також існує загроза обвалу.

Мер міста наголосив, що днями на Кабміні буде розглянуто питання про виділення коштів нашому місту на роботи по заміні 1117 м. аварійної ділянки. Володимир Чепурний підкреслив, що це питання перебуває на особливому контролі у міської влади і потребує негайного вирішення.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 9 травень, четвер 2024
вчора, 8 травень, середа 2024
7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок