Раціональний управлінський підхід відсутній — звідси проблеми в міському господарстві

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.03.2019 · 12:59 · переглядів - 1093

Проблеми ЖКГ для нинішньої міської влади стали серйозним випробуванням. Наскільки успішно можновладці долають їх — містяни вже зробили висновки. Цьому чимало причин, одна з них — відсутність раціонального управління. Наведемо один незначний, але показовий приклад.

Раціональний управлінський підхід відсутній — звідси проблеми в міському господарстві

Щороку з першими теплими весняними днями, комунальники скаржаться на низький рівень свідомості містян, які створюють стихійні звалища. З року в рік з міського бюджету виділяють сотні тисяч гривень на вивезення звалищ. Самі комунальники зазначають, що одна з причин їх утворення складування на міських територіях обрізаного гілля. При чому стосується це і деяких організацій міста, які після проведених робіт залишають купи обрізаних гілок на узбіччях дороги чи на зелених зонах. Пізніше до цього гілля додаються і побутові відходи, як результат — стихійне звалище.

Вивезення гілля з приватних домоволодінь для комунальних підприємств це додаткові видатки, які в подальшому перекладаються на міський бюджет. Як вдалось встановити нашій редакції, на балансі КП "Ритуал" є спеціалізована техніка для подрібнення гілок вартістю ≈ 300 тисяч гривень. Більше того, вона перебуває у справному стані.

Ответ на запрос

Ответ на запрос

Че не доцільніше було б залучити цю техніку для утилізації гілля? Чи не дозволило б це зменшити видатки бюджету на вивезення стихійних звалищ, яких би, цілком ймовірно, було б менше, якби гілля подрібнювалось і в значно більших обсягах вивозилось з міських територій? Крім того, цю ж техніку могли б експлуатувати спеціалісти КП "Зеленгосп", які також витрачають купу часу, зусиль та коштів на складання гілок для їх подальшого транспортування.

Якщо техніка є в наявності, вона справна, то чому ж вона не експлуатується? Звідси і питання про раціональність управлінських рішень нинішньої команди мера.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок