Олексій Бакай: Я побачив, що Президент рішуче налаштований привести країну до ладу та провести реформи

Бердянськ 24
27.06.2014 · 15:01 · переглядів - 2412

У Львові 23 червня відбулося засідання Асоціації енергоефективних міст України.

Олексій Бакай: Я побачив, що Президент рішуче налаштований привести країну до ладу та провести реформи

Алексей БакайЯк повідомив сьогодні на інформаційному дні для місцевих ЗМІ міський голова Олексій Бакай, який представляв на Асоціації Бердянськ, цей захід повинен був проходити у нашому місті, але через ситуацію у сусідніх Донецькій та Луганській областях його перенесли до Львову.

Участь у засіданні Асоціації енергоефективних міст України взяли також керівники Європейської Асоціації місцевого самоврядування та ініціативи «Угода мерів — Схід». Мери міст підвели підсумки роботи у 2013 році та обговорили плани на друге півріччя 2014. Відверта розмова точилася навколо того, що в Україні немає іншого вибору, як займатися енергоефективністю та економією енергоресурсів. Їх вартість вже є найгострішою проблемою місцевих бюджетів і ситуація у цьому напрямку буде лише погіршуватися. До того ж виникли проблеми з Росією у питанні газопостачання, тож втрачати час вже не можливо. Головне на сьогодні — чіткий план дій, проекти з підвищення енергоефективності, послідовність дій, і, зрозуміло, гроші на реалізацію планів. А знайти гроші як раз і можна через активну участь у роботі Асоціації енергоефективних міст України, через участь у європейській ініціативі «Угода мерів».

До речі, за словами Олексія Бакая, засідання Асоціації енергоефективних міст України все ж таки планується провести у Бердянську. Відбудеться воно наприкінці 2014, або на початку 2015 року.

Відразу ж після цього заходу Олексій Бакай взяв участь у роботі засідання Асоціації міст України в Києві. Перед мерами виступив Президент України Петро Порошенко. Він, як повідомив Олексій Бакай, розповів про мирний план на Донбасі та окреслив своє бачення напрямку подальших дій.

Стосовно мирного плану, за словами мера Бердянська, програма Президента передбачає не тільки припинення вогню, гуманітарні коридори, діалог та амністію. Це перспективний план розвитку регіону. Петро Порошенко наголосив на тому, що вже є домовленість з ЄС та США про те, що вони візьмуться за відродження інфраструктури Донбасу та його економіки.

У політичному аспекті Президент України ще раз підкреслив для мерів, що одне з головних завдань у державі — це надання більших прав регіонам. І тоді кожна місцева влада буде вирішувати, на якій мові розмовляти, до яких пам’ятників покладати квіти, які свята відзначати і таке інше. Непохитне одне: українська мова була і буде єдиною державною.

Стосовно виборів Петро Порошенко, за словами Олексія Бакая, зазначив, що на його думку зараз важливо оновити Верховну Раду. Цього бажає і народ України. Тому вибори до парламенту бажано провести у жовтні. Якщо ж казати про місцеві органи влади, то про дострокові вибори мова йде тільки про Донецьку та Луганську області. В інших регіонах України вибори мають відбутися вже після внесення змін до Конституції.

- Я побачив, що Президент рішуче налаштований привести країну до ладу та провести реформи, – сказав Олексій Бакай. – У Петра Порошенко є чітке бачення послідовності дій. Він знає, що робити і прагне досягти поставлених цілей. Тож особисто в мене виникло відчуття оптимізму по відношенню до того, що ми в Україні від розмов переходимо до конкретних справ.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок