У Бердянську перший пацієнт з діагнозом коронавірус

По матеріалам пресс-службы исполкома
27.03.2020 · 14:43 · переглядів - 26610

У Бердянську лабораторно підтверджений перший випадок захворювання на коронавірус, пацієнта госпіталізовано


Сьогодні, 27 березня по обіді в лабораторії Запорізького обласного лабораторного центру методом ПЛР -діагностики було підтверджено захворювання на COVID-19 у мешканця Бердянська. Наразі пацієнта госпіталізовано спеціальної бригадою швидкої допомоги до інфекційного відділення лікарні. Згідно алгоритму з метою недопущення поширення даного захворювання та локалізації осередку інфекції проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

Чепурной Владимир

«Вже підтверджений випадок про наявність коронавірусу у Бердянську, говорить про те, що всі ми повинні відповідально дотримуватись правил карантину. Наголошую – ми всі повинні уважно ставитись як до свого здоров’я, так і до здоров’я близьких і оточуючих людей, з якими ми спілкуємося. Паніки ніякої не має бути, лікарі мають на перший час всі необхідні засоби захисту, обладнання та медикаментів, проте ми повинні їм допомагати своїм відповідальним ставленням до ситуації. Карантин — це не канікули і не відпочинок», - звертається до мешканців міський голова Володимир Чепурний.

МВС України повідомляє

Захворювання на коронавірусну інфекцію підтверджено у трьох поліцейських та курсанта

Випадки зафіксовані в Івано-Франківському і Бердянському відділах поліції та у Поліція Києва.

Всі службові приміщення, де несли службу поліцейські, належним чином продезінфіковані.

Перший випадок захворювання виявлений у дільничної поліцейської на Івано-Франківщині, другий – у начальника одного зі структурних підрозділів поліції Києва.

Сьогодні лабораторно підтверджено захворювання у курсанта, який проходив практику у Бердянському відділі поліції та у начальника поліції Києва Андрія Крищенка.

Поліцейські встановили коло осіб, які контактували протягом інкубаційного періоду із хворим. Усі вони проінформовані про потенційний ризик захворювання та знаходяться на самоізоляції. Приміщення столичного главку належним чином продезінфіковані.

Додатково повідомляємо, що керівник столичної поліції та члени його родини у 2020 році за кордоном не перебували.

Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок