Заборонили не забороняючи і обмежили не обмежуючи. Як пересуватимуться пільговики в транспорті до кінця карантину?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.05.2020 · 17:19 · переглядів - 11645

До 22-го червня, тобто до офіційного завершення карантину в Україні, в Бердянську пільговиків обмежили в праві використання знижки на проїзд в міському транспорті


Бердянська міська влада в черговий раз продемонструвала унікальне вміння відстояти інтереси групи перевізників, навіть в умовах карантину. Йдеться про надання пільг на проїзд в міському транспорті. Оскільки в нашому місті комунальний транспорт абсолютно відсутній, а нині діюча влада навіть не намагається створити альтернативу монополії групи бізнесменів-перевізників, право пільгового проїзду надається всім пільговим категоріям населення. За ці послуги монополісти отримують компенсацію з міського бюджету. Цікава ситуація склалась в Бердянську з проїздом пільговиків на період карантину. Офіційно міська влада не приймала жодних рішень, які б забороняли пільговикам користуватись міським транспортом з гарантованими Законом знижками. Однак, по факту, за нашими відомостями, в міському транспорті вимагали від усіх пасажирів оплати повної вартості проїзду. Тобто, фактично, міська влада не взяла на себе офіційної відповідальності за обмеження прав пільгових категорій населення, а по факту спеціальна комісія виконкому, яка, начебто, моніторила сумлінність роботи перевізників, жодного порушення не зафіксувала.

26-го травня, на офіційному сайті мерії з’явилось повідомлення про обмеження права використання пільгового проїзду в міському транспорті. Так, пільговикам дозволяється їздити в автобусах зі знижкою з 10:00 – до 14:00.

В конкретному випадку міська влада також уникнула формулювання про обмеження пільговиків. Офіційно, зранку до 10:00 і з 14:00 до вечора весь міський транспорт функціонує в експрес-режимі, в якому не передбачається надання пільг.

На комісії з ТЕБ та НС, головний лікар БТМО Дмитро Єгоров підкреслив, що подібний розподіл певним чином ускладнює права медиків, які мають право на пільговий проїзд. Натомість Дмитро Єгоров запропонував зробити виключення для медиків і дозволити медичним працівникам, які мають право на пільгу, пересуватись в міському транспорті зі знижкою. Міський голова пообіцяв проаналізувати можливість запровадження подібного алгоритму, хоча й без особливого ентузіазму. Подальші вислови мера про ймовірність аналогічних звернень від інших суб’єктів господарювання, дозволяє спрогнозувати, що в конфлікті інтересів медиків та перевізників влада вкотре стане на сторону приватного бізнесу.

З цього приводу висловилась і заступник начальника відділу освіти Жанна Безродня. На думку чиновниці-депутата містяни мають бути вдячними меру і «команді» за те, що відбувається в Бердянську. Далі – пряма мова.

Безродняя Жанна

 - Я хочу сказать то, что мы сейчас делаем в Бердянске, не только в карантинные мероприятия, но и без карантинных мероприятий, практически нет на(!) Украине. И поэтому сегодня, я думаю по медикам, конечно, вопросов не будет и Дмитрий Владимирович (головний лікар БТМО Дмитро Єгоров – прим. редакції) найдет какой-то алгоритм, чтобы медики у нас были обозначены отдельно. Но, уважаемые бердянцы, давайте будем как-то уважать то, что сегодня делается в городе, делается мэром, нашей командой. Я сейчас как депутат говорю. Мы из бюджета находим, проплачиваем те моменты, которые, в принципе, не должны делать. Я считаю, что очень хороший вариант экспрессы… Давайте потерпим, поработаем в этом режиме. Я не думаю, что это что-то критично. Честное слово, как с маленькими детьми играемся! Давайте уберем это и будем взрослыми! – висловилась Жанна Безродня.

Жодним чином не коментуючи виступ однією з керівниць освітньої галузі, оскільки кожну із вкрай суперечливих заяв можна детально охарактеризувати, погодимось лише з одним твердженням – те, що робиться зараз в Бердянську, практично не має аналогів в (!) Україні!




Останні новини Бердянська
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок