В 2021-му «Зеленгосп» планує висадку понад 1000 саджанців

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.01.2021 · 14:57 · переглядів - 1117

За обмеженого фінансування на висадку нових зелених насаджень, в комунальному підприємстві «Зеленгосп» планують в поточному році висадити понад 1000 саджанців. Реалізувати свій намір комунальники планують за рахунок пересадки існуючих дерев з околиць міста.


Згідно фінансування на 2021-й рік КП «Зеленгосп» висадить 123 нових дерева з комом. Однак, за словами керівника підприємства Григорія Горячова в цьому році планується за рахунок небюджетних коштів провести масштабне озеленення міста.

Горячев Григорий

Сьогодні ми проводимо роботу з головами ОСББ, які звертаються з заявами про знесення аварійних дерев, в обов’язковому порядку проводити компенсаційну висадку – за одне знесене дерево необхідно висадити три нових. Крім того, плануємо долучатись до всеукраїнських акцій з озеленення територій. Відповідні листи до таких організацій вже направлено, - повідомив Григорій Горячов.

Одним з основних джерел нових саджанців мають стати віддалені мікрорайони міста: смуга за мікрорайоном «Скловолокно», територія колишнього «Лісгоспу», сквери з території колишнього підприємства «Південгідромаш».

З приводу знесення аварійних дерев, то в поточному році вже заплановано ліквідацію понад 200 зелених насаджень. З приводу територій дитячих навчальних закладів, Григорій Горячов вважає, що відділ освіти має провести моніторинг, скласти дефектний акт і вже після цього спеціалізоване комунальне підприємство шукатиме додаткові резерви для виконання даних робіт.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 8 травень, середа 2024
вчора, 7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок