Актор із Бердянська Дамір Сухов допомагав ЗСУ, а потім втік в росію, отримав паспорт рф і навчає мордовських акторів

Бердянськ 24
12.08.2023 · 09:16 · переглядів - 10471

На такий крок випускник бердянської ЗОШ №10 пішов разом із своїм колегою Глібом Михайличенко. На початку війни ця парочка навіть брала участь в гуманітарних місіях в Маріуполі. А потім рвонула на територію країни-терориста

Актор із Бердянська Дамір Сухов допомагав ЗСУ, а потім втік в росію, отримав паспорт рф і навчає мордовських акторів

Дамір Сухов не просто позиціонував себе як український патріот. За інформацією Детектор медіа він був одним з тих, хто забезпечував життя в бомбосховищі театру, допомагав людям. Поїхав з театру за день до теракту, 15 березня. Виїхав в росію і став роздавати інтерв’ю російським пропагандистським виданням. І раптом з’ясувалось, що він тісно пов’язаний з Пітером, що російські актори – найкращі у світі, а трупний сморід в маріупольському театрі – це запах риби. Отримав російський паспорт та переїхав до рф.

Принаймні, можна знайти його інтерв’ю російським виданням, де актор розповідає про своє розчарування українською владою і переказує різні фейки про бої у Маріуполі. Наприклад, каже, що першим прийшов ховатися в тамтешній театр, а згодом чув «багато розмов про те, що ЗСУ просто забавлялися і на спір перестрілювалися через будівлю Драмтеатру». «Аргументам і фактам» твердив, що, хоч сам і не бачив, але люди казали, що театр підірвали зсередини. Що ж до «азовців», то, звісно, Дамір описував їх як страшних людей, які хотіли відібрати автівки у місцевих, а коли ті не дали ключі, то просто постріляли колеса.

За словами Сухова, йому вдалося повернутися до родини у Бердянськ, подзвонити в управління культури щодо зарплати і почути, що «його завдання — виїхати на Україну». Конкретно — у Запоріжжя, де «їм дадуть тисячу гривень і притулок». Замість цього він виїхав до російського Саранська, в якому жили родичі. Там він з названим вище колегою Глібом Михайличенком і заснував кіношколу, щоб навчати молодь мистецтва кіно. Місцеві медіа називають обох російськими акторами.

«На цей момент я працюю актором у Мордовському національному театрі. В минулому році переїхав у Саранськ. Разом із Глібом вирішили відкрити Start Media School. Хотілось би стати містком між Саранськом, Пітером і Москвою, щоб хлопці й дівчата з Мордовії мали можливість побачити інший світ і відкрити для себе двері російського кінематографа», — цитує Даміра видання «Столица С».

Що цікаво, таку Сухов разом із партнером Михайличенком планували відкрити в Маріуполі і вже практично завершили процес підготовки. Стартувати мали у березні 2022-го. Про це Сухов розповідав виданню MRPL.city за місяць до повномасштабного вторгнення. Ось цитата:

«Водночас у артиста є й власні табу на деякі ролі. Він точно розуміє, що ніколи не зможе зіграти чоловіків, які ображають дітей чи жінок, і вже відмовлявся від фільмів, де потрібно було грати сепаратиста».

Українські колеги наших героїв нині активно обговорюють ситуацію. Багато хто називає її «прикрим самогубством» і сподівається, що розголос не дасть цим двом повернутися назад в Україну. А ось Олександр Жила песимістично припускає, що їм це може і вдатися, навіть попри скандал. А ще є ідеї повідомити російську прокуратуру, що «російський актор» Гліб Михайличенко свого часу допомагав ЗСУ. Просто як Ані Лорак.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 4 травень, субота 2024
вчора, 3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок