Бердянці розповідають, як хворіють та лікуються в окупації

По матеріалам Бердянськ Сьогодні
08.08.2023 · 11:51 · переглядів - 4646

Спойлер - без КТ, УЗД та лікарів

Бердянці розповідають, як хворіють та лікуються в окупації

Ситуація з медициною в окупованому Бердянську зовсім не покращується, навпаки обіцянкам окупантів, які запевняли, що «зараз йде перехідний період від України до росії, тому є труднощі, але незабаром усе налагодиться».

Навіть деякі любителі «руськава міра» прозріли, коли зрозуміли, що за безкоштовні операції в Криму треба заплатити від 50 тисяч рублів.

Однією з найперших та найважливіших проблем є проблема кадрів. Адже багатьох фахівців зараз в місті просто немає. Майже всі вони, за невеликим виключенням виїхали.

Але чимало бердянців, які знаходяться в окупації, залишилися на зв’язку зі своїми сімейними лікарями, що працюють зараз на підконтрольній Україні території.

Якщо потрібна консультація в поліклініці чи амбулаторії, вибрати не можна, а лише йти до того лікаря, який закріплений за вашою адресою, тобто, дільнічного.

Окупаційні змі періодично інформують, де можна зробити безкоштовне УЗД, проте мовчать, що навіть за наявності направлення, пройти дослідження можна лише через декілька місяців. Один з кабінетів, де можна було безкоштовно зробити УЗД – в пологовому будинку, вже не працює через відсутність спеціаліста УЗД.

КТ взагалі в Бердянську зробити не можна. На апараті у лікарняному корпусі семиповерхівки роблять дослідження лише, якщо людина потрапила до лікарні по швидкій. Щоб зробити КТ-дослідження людям треба їхати до Криму чи Мелітополя.

 - Окупанти віджали все, що могли: апаратуру, будівлі, техніку, а ось довести все до ума і змусити працювати – не можуть. Бо чи то руки не з того місця ростуть, чи то мізків не вистачає, - пишуть бердянці.




Останні новини Бердянська
вчора, 17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок