Бердянцям погрожують забрати житло за «борги» окупаційній владі за комуналку

Бердянськ 24
07.07.2023 · 21:55 · переглядів - 2674

У Бердянську за більш ніж рік окупації багато ОСББ були вимушені перейти на обслуговування в російські банки. Тому що частину голів ОСББ росіяни примусили це зробити, а частина стала колаборантами.

Бердянцям погрожують забрати житло за «борги» окупаційній владі за комуналку

При цьому не всі бердянці хочуть сплачувати за комуналку окупантам, багато хто навіть не має на це коштів, а тисячі людей взагалі вимушені були покинути свій дім і евакуюватися на підконтрольну Україні територію чи до країн Європи. І тепер бердянцям, у яких є борги, погрожують конфіскувати майно і заселити в їхні квартири та будинки окупантів і колаборантів.

Голови ОСББ і окупанти посилаються на оголошення, підписане самопроголошеною місцевою “владою”, в якому зазначено, що “неплатоспроможні та безхазяйні квартири будуть передані у муніципальну власність міста згідно з російським законодавством”.

записка

Деякі голови ОСББ незаконно вламуються до квартир мешканців, які виїхали з окупованої території, та відбирають майно за так звані борги.

Звісно, це все незаконно. Тому дуже важливо зараз усім бердянцям зберегти документи на житло та майно: впорядкувати папери, зробити фотокопії та зберегти в декількох джерелах (наприклад, на електронній пошті, в месенджерах тощо). Якщо ж ваші права вже порушили самоуправством, то надішліть заяву до Нацполіції електронною поштою. Після деокупації правоохоронці розберуться і з цими злочинами, і з колаборантами.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 11 травень, субота 2024
вчора, 10 травень, п'ятниця 2024
9 травень, четвер 2024
8 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок