Черговий колаборант з Бердянського району отримав вирок

По матеріалам Бердяньск сьогодні
17.05.2023 · 18:53 · переглядів - 3748

Так званого голову військово-цивільної адміністрації Андріївської ОТГ Олександра Кострижа визнано винним у колабораційній діяльності.

Черговий колаборант з Бердянського району отримав вирок

Судом встановлено, що колаборант здійснював організацію та керівництво незаконного органу влади; надавав інтерв’ю проросійським ЗМІ, в якому дякував окупаційній владі та казав, що місцеві мешканці впевнені, що росія там назавжди та є їх батьківщиною.

Но момент вторгнення майбутній зрадник був головою фермерського господарства "Ліра". До цього обіймав посаду майстра Бердянського району електричних мереж ВАТ "Запоріжжяобленерго". На цій посаді, користуючись своїм службовим становищем, заволодів майном, за що його було засуджено до року обмеження волі.

Як йдеться у повідомленні про підозру, пропозицію зайняти посаду в окупаційній влади Костриж отримав від так званого військогового коменданта на ім’я “Саїд”, з позивним Борода. Його кандидатуру також було погоджено із фейковим мером Бердянська Сауленком.

Вироком Жовтневого районного суда м. Запоріжжя, Кострижа засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності та в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок