«Дзвінок на День народження і мій найгірший день в окупації», - історія студентки з Бердянська

Бердянськ 24
15.01.2024 · 10:40 · переглядів - 3226

Подія, яка припала на 19-ий День народження дівчини, і трохи відпустила лише після того, як родині вдалося покинути захоплене місто. Пост від підписниці «Бердянськ 24».

«Дзвінок на День народження і мій найгірший день в окупації», - історія студентки з Бердянська
Найгірший день в окупації. Бердянськ. Автор: ШІ

Це був мій 19-ий день народження. Здавалося, що нема в цьому дні ніякої радості. Вже не вийде відсвяткувати, як попередні роки: в колі родини та друзів, з гарним настроєм та величезним святковим тортом. Я хотіла провести цей день, просто сидячи вдома з батьками, щоб він не відрізнявся від усіх інших днів під окупацією. Але моя мама запропонувала з’їздити до моря.

Море я любила завжди, за будь-яких часів та обставин, тому мене не треба було довго вмовляти. Знайшовши у собі хоч трошки святкового настрою, ми поїхали на нашу місцеву дамбу. По дорозі туди у мами задзвонив телефон.

Зателефонувала мамина колега з роботи, з якої мама пішла, відмовившись співпрацювати з колаборантами. Уходячи звідти, вона забрала важливі папери, які містили в собі важливу інформацію та не мали потрапити до рук нового керівництва.

- Таня, - тривожним голосом сказала колега, - им дали твой номер телефона.

Декілька секунд тиші у спробах прийти до себе та усвідомити почуте. Серце стало битися частіше, почав приходити страх. «Це ж ще нічого не означає» - подумали ми і продовжили їхати в заплановане місце.

Почувши шум рідного моря, за теплими розмовами та спостереженнями за рибаками, ми ненадовго відволіклись та забули про цю ситуацію. Аж раптом ми почули сигнал дзвінка з маминого телефону.

Не дивлячись на екран, ми відразу зрозуміли, хто це. Наше занепокоєння справдилось, коли ми побачили незнайомий номер. Мама глибоко видихнула та поставила дзвінок на гучномовець, щоб я могла бути в курсі того, що відбувається.

- Алло.

- Татьяна Михайловна?

- Да, это я.

- Зачем же вы забрали документы? Верните их.

- Документы я забрала, потому что они принадлежат Украине. И вернуть я не могу, так как они уже в Запорожье у моего начальства.

- Вы это очень зря сделали… Верните по-хорошему.

- Я же уже сказала, что это невозможно.

- Ну тогда ждите домой гостей.

Дзвінок обірвався, а ми залишились сидіти на сходинці дамби, не маючи змоги вимовити і слово та хоч якось заспокоїти наше шалено пришвидшене дихання.

Фото з того самого дня в Бердянську. Море, бузок і відчуття небезпеки, що наближається

Трошки прийшовши до тями, ми вирішили негайно повернутися додому, але ця звична для нас дорога здавалась цілою вічністю. З тої хвилини, коли пролунав дзвінок, нас не залишали думки про переслідування. Ми завжди оглядалися та старалися не ходити в безлюдних місцях, хоча ввечері в окупації на вулицях завжди мало людей.

Дійшовши додому, ми розказали все татові та увесь вечір читали в інтернеті, як психологічно правильно поводити себе в полоні та навіть змирились з тим, що в найближчий час хтось з нас там опиниться. Так я відсвяткувала своє 19-річчя.

Декілька днів ми просиділи вдома, боялись вийти навіть в магазин. Дякуючи Богу, до нас так ніхто і не прийшов, але за цей період часу наша родина пережила дуже багато, хоч ніхто і не опинився у полоні.

Зараз досі складно згадувати той день, емоції та кількість випитого заспокійливого. А день народження тепер асоціюється не тільки з подарунками та теплими словами, а й зі страхом та спогадами про те «свято» у 2022 році.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок