Колаборант-поліцейський Володимир Кірєєв отримав 12 років позбавлення волі

По матеріалам Локатор-Медіа
15.04.2023 · 09:39 · переглядів - 3050

Жовтневий районний суд Запоріжжя виніс вирок бердянцю Володимиру Кірєєву, який добровільно зайняв посаду начальника окупаційного правоохоронного органу «водна поліція м. Бердянська».

Колаборант-поліцейський Володимир Кірєєв отримав 12 років позбавлення волі

Суд визнав його винним за частиною 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) і призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах влади та посади в правоохоронних органах строком на 15 років, з конфіскацією майна.

Спочатку слідчіми СБУ, а тепер і судом встановлено, що Кірєєв формував структуру та комплектував штат підпорядкованого йому підрозділу, організовував та приймав безпосередню участь у проведенні незаконних обшуків, підчас яких вилучав транспортні наземні і плавучі засоби (два риболовецькі судна марки «Мотоботс», автомобілі марки «ЗІЛ», «ГАЗ 66» , «Фольцваген Т5», «Фольцваген Кадді», човен з мотором ЯЗП 0267 Стріла, двигун до човна «Сузукі 225»), а також водні біоресурси та рибну продукцію у громадян України.  Все це майно в подальшому було передано представникам окупаційної адміністрації держави-агресора у Бердянську.

У вересні злочинцю було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Запорізький слідчий ізолятор» без визначення розміру застави.

Судовий розгляд справи проводився заочно – без обвинуваченого, проте за участі призначеного державою захисника.

Із резюме 47-річного колаборанта відомо, що він народився у місті Ленінськ-Кузнецький Кемеровської області рф, є пенсіонером Міністерства внутрішніх справ України, де служив з 2001 по 2016 роки на посадах оперуповноваженого та начальника карного розшуку Бердянського міськрайвідділу міліції, а також начальником міліції Бердянського морського торгового порту. Також Кірєєв проходив службу в АТО та з 2017 по 2018 роки працював начальником відділу безпеки Бердянського морського зернового терміналу «Агрія».




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок