Концепція водопостачання Бердянського району – київські науковці розпочали науково-дослідну роботу

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.11.2021 · 16:48 · переглядів - 4761

2-3 жовтня в Бердянському районі працювали науковці Інституту водних проблем і меліорації Національної академії наук України


Ініціатива розробки проекту водопостачання Бердянського району належить Бердянській районній державній адміністрації, яку підтримали територіальні громади адміністративної одиниці. Основне завдання, яке поставлено перед науковцями – розробити візію, передпроектну документацію централізованого водопостачання Бердянського району.

Бакай Алексей

 - Власні водні ресурси окремих територіальних громад нашого району вичерпуються. Якість води незадовільна. Ми поставили перед собою амбітне завдання зрушити з мертвої точки колосальну проблему, яка не вирішувалась десятками років. Тому розраховуємо на Ваш професіоналізм та досвід для розробки концепції водопостачання Бердянського району, яку в подальшому ми зможемо втілити в життя, - наголосив на установчій зустрічі з представниками Інституту водних ресурсів та меліорації Національної академії наук України голова БРДА Олексій Бакай.

Доктор технічних наук Дмитро Чарний та кандидат технічних наук Сергій Стасюк Інституту водних проблем і меліорації НААН отримали пакет документів, які раніше розроблялись районною адміністрацією та територіальними громадами, ознайомились з технічними можливостями Західного групового водогону, відвідали насосні станції та очисні споруди Приморська.

Отримані первинні дані дозволяють науковцям розпочати науково-дослідницьку роботу з розробки концепції водозабезпечення Бердянського району.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок