Нерегульоване перехрестя поблизу «Камелоту»: хто проїде першим? Пояснення експертів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.05.2021 · 14:24 · переглядів - 7847

«Бердянськ 24» продовжує серію публікацій по застосуванню правил дорожнього руху на проблемних ділянках доріг міста. Цього разу редакція поцікавилась у наших підписників, якою має бути черговість проїзду транспортних засобів на перехресті Мелітопольського шосе та вулиці Промислової.


схема

Коментар слідчого відділу Бердянського відділку поліції Вадима Гапєєва

При проїзді зазначеного перехрестя водії повинні керуватись розділом 16 Правил дорожнього руху України. Зазначене перехрестя є нерегульованим перехрестям нерівнозначних доріг і при проїзді зазначеного перехрестя водії повинні керуватись пп. 16.11 та 16.13. Правил дорожнього руху.

Водій жовтого авто, наближаючись до перехрестя, згідно п. 16.13. зобов’язаний надати перевагу в русі автомобілям синього та червоного кольорів, так як вони виїжджали з рівнозначних доріг до Мелітопольського шосе. Але при цьому, якби жовтий автомобіль здійснював розворот, рухаючись по Мелітопольському шосе, вказані автомобілі мали б надати перевагу в русі.

Коментар директора автошколи «Азов Авто» Олександра Томашевського

За Правилами дорожнього руху знаки пріоритету діють від місця установки до кінця перехрестя! Тобто жовтий автомобіль перебуває на другорядній і повинен думати так поки не покине перехрестя. Тут є маленький нюанс. Якщо авто під'їхали всі одночасно то синій і червоний розуміють, що жовтий їде зі сторони виправної колонії, а якщо синій і червоний під'їхали пізніше ніж жовтий, то вони не розуміють звідки приїхав жовтий (можливо він розгортається). Правильна відповідь при одночасному під'їзді до перехрестя всіх транспортних засобів першими їдуть синій і червоний!

Правильна поведінка водіїв на таких перехрестях повинно ґрунтуватися:

  • ПДР;
  • основи безпеки дорожнього руху;
  • етика водія. Не створювати аварійної ситуації!



Останні новини Бердянська
сьогодні, 20 травень, понеділок 2024
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок