Понаднормові втрати води “Бердянськводоканал” ліквідує після встановлення приборів обліку у всіх будинках

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
11.05.2021 · 19:30 · переглядів - 4570

Понаднормові втрати КП “Бердянськводоканал” сьогодні становлять 15,8%. Зменшити і повністю ліквідувати такі втрати підприємство зможе після обладнання загальнобудинкових приборів обліку води.


Відповідну інформацію озвучив керівник водоканалу Дмитро Михалевич на засіданні виконавчого комітету під час затвердження бізнес-плану підприємства. Реалізувати цей намір за кошти підприємства — практично нереально. Тому цей захід має бути профінансовианий з міського бюджету. Якщо загальнобудинкові прибори обліку води будуть встановлені у всіх домоволодіннях, на думку директора “Бердянськводоканалу”, понадномових втрат води більше не буде.

Крім того, підприємство потребує оновлення матеріально-технічної бази та заміну мереж водопостачання та водовідведення. Реалізація цих засобів, на думку міського голови Валерія Баранова, можлива за рахунок державного бюджету та коштів Європейського інвестиційного банку.

У взаємовідносинах з облводоканалом, бердянський водоканал два місяці поспіль на 100% розраховується за покупну воду. В той же час, за словами Дмитра Михалевича, у бердянських комунальників є претензії до якості води, яка надходить в місто останнім часом.

Загальнорічний дохід підприємства в 2021-му році очікується на рівні 188 мільйонів гривень.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 20 травень, понеділок 2024
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок