Посилка в Бердянськ - реальність. Умови та ціни за "передачку" в окуповане місто і навпаки

Бердянськ 24
02.03.2024 · 08:50 · переглядів - 4874

Журналісти «Бердянськ 24» поспілкувався з перевізниками та дізналися про деталі відправлення та отримання посилок

Посилка в Бердянськ - реальність. Умови та ціни за "передачку" в окуповане місто і навпаки
100-відсоткової гарантії вам ніхто не дасть. Але кілька людей, з якими спілкувалося "Бердянськ 24", на власному досвіді переконалися, що схема працює. Колаж "Бердянськ 24"

Варто наголосити, що знайти перевізника, який зголоситься взяти посилку, важче, ніж для особистого проїзду. Не всі хочуть брати відповідальність за ваші речі! Шукати такі послуги варто в чатах перевізників у Вайбері та Телеграмі.

Якщо вам не вдалося знайти такого у своєму місті, спитайте чи можна надіслати пакунок "Новою поштою". Так само будьте готові, що отримаєте посилку з дому не особисто, а логістичною кампанією.

1. Що можна передати та скільки це коштує?
Перелік однаковий для обох напрямків. Як на ТОТ, так і з окупації на підконтрольну територію можна передати:

  • Ліки

Вартість доставки упаковки нерецептурних медикаментів стартує від 300 грн за одиницю, більше 2-3 штук одного найменування не беруть.

  • Речі

Ви можете передати або отримати одяг, взуття, побутові предмети та навіть косметику. Доставка обсягом з середній пакет АТБ (для наочності), обійдеться в 2000 гривень.

  • Документи

Можливість передати документи також є, але тут ціна варіюється від обсягу. Буде це посвідчення водія або тека з документами на будинок. Тому ціна також коливається в межах 50-200 доларів.

Важливо! Передавати алкоголь, цигарки, парфуми не можна, адже це вважається акцизним товаром. Ваша посилка буде їхати через країни Балтії та ЄС, тому має відповідати вимогам перетину кордону цих країн.

Тривалість доставки залежить від ситуації на кордонах і може тривати від кількох днів до тижня і більше.

Більшість перевізників беруть оплату за свої послуги по факту. Не рекомендуємо довіряти свої посилки тим, хто просить передплату.

Перевізники не можуть гарантувати цілісність вашої посилки. Цінні та крихкі речі можуть не вціліти. 

2. Ми також поспілкувалися з тими, хто користувався послугами передачі посилок

На умовах анонімності переселенка з Бердянська наголосила, що попри високі тарифи, ця послуга є надважливою.

"Я кілька разів отримувала посилки з дому. Це дуже класно, що є така можливість, бо всі ми їхали на місяць-два-три і багато чого залишили там, на полицях мирного життя. Щоправда, бували неприємні моменти. Пам'ятаю, дитяча іграшка приїхала трохи зламаною – тріснув пластик. Проте, коли отримуєш фото, які не взяв з собою чи улюблені речі, то наче з ними приїжджає частинка дома", - поділилася бердянка.

Також вона зазначила, що більш необхідною ця послуга є для тих, хто зараз перебуває в Бердянську.

Можна передати ліки бабусі, дідусю, це головне. Так, ціни кусаються, м'яко кажучи, але навіть на таких умовах ми згодні передавати ліки, бо там їх або немає, або якість нульова, вони просто не діють. Деяких закордонних препаратів немає, аналогів теж немає, тому доводиться переплачувати вдвічі, втричі, але воно того все одно вартує, - вважає переселенка.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 8 травень, середа 2024
вчора, 7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок