Псевдомера Бердянська Сауленка оголосили в міжнародний розшук та викликають на допит

По матеріалам Локатор
27.11.2022 · 15:45 · переглядів - 4633

16 листопада Шевченківський районний суду міста Києва обрав для самопроголошеного «мера» Бердянська Олександра Сауленка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Псевдомера Бердянська Сауленка оголосили в міжнародний розшук та викликають на допит

На даний момент йому заочно оголошено вже дві підозри. 20 липня – за частиною 2 статті 111 (державна зрада в умовах воєнного стану) та частиною 1 статті 438 (розграбування національних цінностей на окупованій території), а 4 серпня – за частиною 8 статті 111-1 (надання допомоги збройним формуванням держави-агресора у веденні бойових дій проти ЗСУ), частиною 3 статті 27 (утворення злочинної організації), частиною 1 статті 111-2 (публічне заперечення здійснення збройної агресії проти України) та знову частиною 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Захисник проти обрання такого запобіжного заходу заперечував.

Із матеріалів суду відомо, що 10 листопада Сауленко оголошено у міждержавний та міжнародний розшук, оскільки на даний момент його місце знаходження не встановлено.

22 листопада той же Шевченківський районний суду міста Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування, яке передбачає проведення усіх необхідних дій та заходів без участі підозрюваного.

документ

 

Кримінальне провадження відносно псевдомера Сауленка розслідує Головне управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Правоохоронці викликають Сауленка на 28 листопада для допиту у якості підозрюваного, отримання повідомлення про закінчення досудового розслідування та вручення обвинувального акту. У разі його неявки, матеріали все одно будуть передані до суду і почнеться розгляд справи по суті.

документ

В публічній площині останнього разу Сауленко про себе давав знати 11 листопада, коли окупантський Telegram-канал повідомив про нібито проведення ним зустрічі з «керівниками» комунальних підприємств та головами ОСББ.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок