Створено відділ деокупації Бердянська

По матеріалам РДА
11.04.2023 · 18:57 · переглядів - 4241

Бердянська РДА першою в Запорізькій області створила відділ деокупації та відбудови: плани, цілі й завдання.

Створено відділ деокупації Бердянська

Відповідно до завдань, які були поставлені Запорізькою обласною державною адміністрацією, Бердянська РДА спрацювала на випередження.

Так, 01.03.23 в Бердянській районній державній адміністрації було створено перший в області відділ деокупації та відбудови та призначено начальника даного підрозділу, який має багаторічний досвід роботи з міжнародними організаціями. Адже ми розуміємо, що для відбудови території не обійтися без залучення міжнародних партнерів та донорів!

Основними завданнями відділу є розроблення Плану комплексного відновлення територій Бердянського району та курування процесу відбудови після деокупації.
На сьогодні Бердянською районною державною адміністрацією проведено наступний обсяг робіт:

  1. За нетривалий час вже розроблено проєкт візії відбудови територій Бердянського району, який взято за основу керівниками інших районів Запорізької області. А також визначено кадровий резерв для оперативного призначення на керівні посади об’єктів критичної інфраструктури територіальних громад Бердянського району.
  2. Сформовано пул спеціалістів усіх необхідних напрямків для робочої групи з розроблення програми комплексного відновлення району (за наслідками деокупації після збройної агресії російської федерації).
  3. Підготовлено три глобальні проєктні ініціативи у сфері соціально-економічного розвитку, інфраструктури, курортної галузі (вони відповідають 17 Цілям сталого розвитку).

Так, реалізація даних ініціатив дозволить не тільки створити всі необхідні умови для повернення мешканців до Бердянського району, а й забезпечити їх житлом та робочими місцями!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок