У НСЖУ зустрілися з юним бердянським художником, який збирає гроші на ЗСУ

По матеріалам НСЖУ
22.11.2022 · 21:37 · переглядів - 1033

«Моя найголовніша мрія, як і у всіх: про перемогу». Десятирічний Максим Бровченко – хлопчик з аутизмом – захоплюється малюванням, космосом та мріє стати астрофізиком

У НСЖУ зустрілися з юним бердянським художником, який збирає гроші на ЗСУ

Хлопець народився та виріс у Бердянську. Але з початку війни він був змушений разом із мамою евакуюватися з міста. Хлопець малює картини, продає їх та виручені кошти спрямовує на допомогу ЗСУ. У його творчому доробку вже понад 100 картин, одну у нього купили за 10 тисяч гривень.

Максимом опікуються запорізькі журналісти, зокрема, місцевий Центр журналістської солідарності, де Максим нещодавно прочитав відкриту лекцію із астрономії. Це – його велике хобі, хлопець давно цікавиться цією наукою і занурений у неї настільки, що може навіть ділитися інформацією із дорослими, не кажучи ще про дітей.

Запорізька обласна організація НСЖУ допомагає привертати увагу до картин Максима і до благодійного збору коштів для ЗСУ, який він проводить. У Києві його зустріч із активом НСЖУ відбулася на майданчику столичного Центру журналістської солідарності. Ініціювала знайомство Максима зі столичними журналістами його «зіркова мама», очільниця прес-служби запорізьких надзвичайників Юлія Баришева.

юний художник з Бердянська

 

Хлопець знайшов свій талант. І сталося це випадково, під час першого локдауну, каже його мати Оксана. Він попросив каструлю та кришку і намалював планету.

Творчі здібності у Максима проявилися не випадково – батьки хлопця музиканти, а сам він полюбляє слухати гурт Green Day та співати.

Таланти дитини із Бердянська, до речі, оцінив навіть Президент України Володимир Зеленський, з яким хлопець також мав зустріч, під час якої Глава держави подарував йому телескоп.

«Чесно кажучи, коли мене запросили вийти до президента, це було несподіванкою. Я знав, що буде Олена Зеленська, але не очікував, що зустрінусь із президентом. Я був шокований», – розповів Максим.

Каже, що сумує за Бердянськом – там залишилися його друзі, сестра та три коти.

«Моя найголовніша мрія, як і у всіх: про перемогу. Це зараз мрія кожного. І повернутися додому, у рідний Бердянськ. Я дуже довго не бачив своїх друзів, сестру, прабабусю, бабусю та дідуся», – розповів Максим.

З початком повномасштабного вторгнення росії він принципово перейшов на українську мову у повсякденному спілкуванні.

Наприкінці зустрічі Максим отримав подарунки від голови НСЖУ Сергія Томіленка та подякував Спілці за підтримку його творчості. А після зіграв у шашки з віце-чемпіонкою України, волонтеркою Тетяною Портянко. Дівчинці також 10 років і вона також збирає кошти для ЗСУ, граючи у шашки.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок