У патріарха кирила вирішили анексувати Бердянську єпархію

По матеріалам Коментарі Україна
17.05.2023 · 09:29 · переглядів - 1320

Після початку широкомасштабного вторгнення в Україну рпц приєднала до себе кримські парафії УПЦ мп

У патріарха кирила вирішили анексувати Бердянську єпархію

синод російської православної церкви ухвалив рішення "прийняти" Бердянську єпархію Української православної церкви московського патріархату у безпосереднє підпорядкування патріарху московському та синоду рпц. 

Раніше єпархія перебувала у підпорядкуванні митрополита Української православної церкви московського патріархату Онуфрія, який не розірвав зв'язку з рпц, але, на відміну від кирила, однозначно засудив агресію путіна проти України.

Своє рішення щодо приєднання Бердянської єпархії до рпц у патріарха кирила пояснили формальними причинами. Нібито глава єпархії, територія якої знаходиться під російською окупацією, ухвалив рішення "відбути у далеке зарубіжжя".

"У зв'язку з фактичним залишенням Преосвященним митрополитом Бердянським та Приморським Єфремом своєї кафедри та відсутністю можливості для безперешкодного врегулювання положення Бердянської єпархії Синодом Української Православної Церкви у відповідь на звернення духовенства Бердянської єпархії", - пояснюють своє рішення російські церковники. У тексті повідомлення йдеться, що "митрополит Єфрем підтвердив у телефонній розмові з керуючим справами московської патріархії преосвященним митрополитом воскресенським діонісієм, що відбуває із Запорізької області у далеке зарубіжжя".

Керівником єпархії в москві призначили вікарія патріарха кирила єпископа луку.

Раніше синод рпц перевів Кримські єпархії УПЦ мп в "підпорядкування патріарху".

Крім цього, синод рпц подякував путіну.

Раніше патріарх рпц кирило фактично підтримав війну в Україні.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок