Велика війна та історичні події довкола Бердянська

Бердянськ 24
19.10.2023 · 10:07 · переглядів - 1434

Успішне відпрацювання ATACMS по рашистському аеродрому в Бердянську стало першим застосуванням даного виду американського озброєння в Україні. Ми вирішили проаналізувати знакові події більш ніж півторарічної повномасштабної війни України з росією, пов'язаних з Бердянськом

Велика війна та історичні події довкола Бердянська

Перший мітинг в Україні проти окупантів

28-го лютого в Бердянську відбувся один з перших в Україні велелюдних мітингів мирних мешканців проти окупантів. Сотні бердянців зібрались на площі Єдності перед виконавчим комітетом, щоб голосно заявити: "Бердянськ - це Україна".

Перший затоплений російський бойовий корабель

Березень 2022-го року - в порту Бердянськ ЗСУ відмінісували великий десантний корабель "Саратов" та вивели з ладу ще два десантні кораблі "Цезар Куніков" та "Новочеркаськ". Це стало першою масштабною операцією збройних сил України з ліквідації ворожого флоту.

Фото - Сергій Гавриленко

Рух спротиву, який надихає

Півторарічна окупація не зламала український дух бердянців. Ліквідація колаборантів, генералітету російської армії, успішна операція проти коменданта Бардіна тримають в постійному страху наших ворогів в тимчасово окупованому Бердянську.

Героїчний спротив окупантам двох бердянських юнаків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова сколихнули всю Україну і стали символом руху опору на окупованих росіянами територіях.

Фотоколаж - Українська правда

Перше застосування ATACMS

Вислів окупантів "Бердянськ - це глибокий тил" вже в минулому. Ліквідація мінімум шести бойових гелікоптерів, складу боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів на аеродромі в Бердянську докорінно змінює картину бойових дій на Півдні України. ЗСУ крок за кроком звужують гегемонію росіян на тимчасово окупованих територіях України. Бердянськ знову увійшов в історію Великої війни проти росії.

Фотоколаж - 24 канал

Бердянськ і бердянці в окупації та на фронті щодня наближають Перемогу України в цій війні. Наше місто вже в увійшло історію з цілою серією знакових подій повномасштабного протистояння з "імперією зла". На черзі - звільнення міста.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 20 травень, понеділок 2024
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок