Виконком в особі Олександра Свідло фінансував пасажирські перевезення у Бердянську в інтересах окупантів?

По матеріалам Локатор
05.11.2022 · 20:50 · переглядів - 1293

Незважаючи на те, що Бердянськ з перших днів війни окупований російською армією, компенсація пасажирським перевізникам за пільговий проїзд у березні-липні здійснювалася з міського бюджету. За цей період маршрутникам було перераховано 2 мільйони гривень.

Виконком в особі Олександра Свідло фінансував пасажирські перевезення у Бердянську в інтересах окупантів?

Хто саме і в якому обсязі отримав кошти бердянських платників податків – питання, оскільки повідомляти про це в.о. міського голови Олександр Свідло «вважає недоцільним», щоб не виникла загроза перевізникам та їх працівникам.

документ

Це виглядає трохи дивно, адже перевізники здійснюють свою діяльність публічно і їх імена тимчасовій окупаційній владі відомі, бо росіяни ще в квітні заборонили ведення підприємницької діяльності без «постановки на облік» та отримання «псевдоліцензій».

Позицію Олександра Свідла можна пояснити тим, що він є тісно пов’язаним з ТОВ «Бердянська автотранспортна компанія». Дехто називає Свідла фактичним власником цієї фірми, принаймні, до зайняття посади секретаря міськради він працював в ній фінансовим директором, про що зазначав у декларації про майновий стан.

«Бердянська автотранспортна компанія» – є одним із найбільших перевізників міста, для прикладу, у 2020 році товариство отримало з бюджету міста 676 тисяч гривень з 4,6 мільйонів (третій показник з десяти суб’єктів).

Фінансування автобусних перевізників спростило окупантам завдання зменшення соціальної напруги та допомогло їм при підготовці до псевдореферендуму продемонструвати бердянцям «покращення». Ось лише декілька публікацій з ворожих Тelegram-каналів:

«Выходит на маршруты общественный транспорт, люди свободно перемещаются и чувствуют себя в безопасности», «Приятная новость для бердянцев. Как сообщает транспортный отдел мэрии, с 27 апреля в городе увеличено время работы маршрутного транспорта», «В Бердянске новые муниципальные власти совместно с российскими военными выстраивают мирную жизнь. В городе запустили общественный транспорт», «Брифинг и.о. мэра города Бердянск А.Ф.Сауленко. Повышения тарифа на проезд в общественном транспорте не будет», «Как сообщил исполняющий обязанности мэра Сауленко, по случаю праздника 1 мая в Бердянске будет организован концерт, поэтому для удобства горожан работу маршрутного транспорта в городе продлили до 19 часов», «С 26 мая в городе восстанавлены прежние льготы на проезд в маршрутном транспорте и введены новые льготы», «Решением военно-гражданской администрации, в День россии движение автобусов в Бердянске продлевается до 22 часов 30 минут, а в дальнейшем, с 13 июня маршрутный транспорт будет работать до 21 часа».

Цю пропаганду не можна було не помічати, але Олександр Свідло робив вигляд, що не розуміє, що відбувається і продовжував перераховувати кошти «Бердянській автотранспортній компанії» та іншим перевізникам. І це при тому, що згідно Женевської Конвенції, усі витрати з утримання окупованих територій має нести сторона-агресор.

Наприкінці жовтня Бердянська міська військова адміністрація заявила про проведення позапланової перевірки виконавчого комітету міськради та її структурних підрозділів. Схоже, до цієї ревізії потрібно долучитися і правоохоронцям – це зробить її більш результативною.




Останні новини Бердянська
вчора, 4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок