«Якщо візьмемо Токмак – я взагалі сумніваюсь, що вони оборонятимуть Бердянськ», - екскомандир роти в батальоні «Айдар» Євген Дикий

Бердянськ 24
08.08.2023 · 10:25 · переглядів - 4544

Військовий експерт та учасник російсько-української війни називає наше місто занадто незручним для оборони. Проте є один нюанс

«Якщо візьмемо Токмак – я взагалі сумніваюсь, що вони оборонятимуть Бердянськ», - екскомандир роти в батальоні «Айдар» Євген Дикий

За словами Євгена Дикого, українські військові вже майже повністю знесли першу лінію оборони рашистів на Півдні, зараз в трьох точках прогризають другу. Якщо ця операція завершиться вдало, то питання виходу до Азовського моря буде справою техніки.

 - Ми на другій лінії оборони. Це сотні кілометрів траншей і бетонованих дотів. Наші втрати до російських складають десь 1:2 чи 1:3. І це досягнення, що ми в наступі втрачаємо менше, ніж вони в обороні.

Токмак – це ключ до звільнення Мелітополя і Бердянська.

Третя лінія оборони не є самодостатньою. Тому в разі успіху з другою і, повторюсь, звільненням Токмака, весь південь до Чонгару буде під нашим вогневим контролем.

Бердянськ? Сумніваюсь, що вони будуть обороняти місто. Я б в їх випадку зосереджувався на Маріуполі. Але все ж таки Бердянськ для них має значення як порт, то може й будуть чіплятися.

Але треба розуміти: ЗСУ початкову лінію росіян розбивало 1,5 місяці. Тому і з наступною – це справа не одного дня і тижня, - заявив Євген Дикий в ефірі одного з українських телеканалів.




Останні новини Бердянська
вчора, 17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок