«Замначальник МЧС Бердянска» Сергій Куропятников отримав вирок – 12 років тюрми

По матеріалам Локатор-Медіа
18.05.2023 · 21:13 · переглядів - 3739

Сьогодні Жовтневий суд міста Запоріжжя закінчив розгляд кримінальної справи відносно Сергія Куропятнікова, який добровільно займає посаду заступника начальника у створеному окупантами органі «МЧС Бердянска».

«Замначальник МЧС Бердянска» Сергій Куропятников отримав вирок – 12 років тюрми

Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та в органах влади на 15 років та з конфіскацією майна.

Оскільки обвинувачений переховується на окупованій території, розгляд справи відбувався без його присутності, але за участі захисника, якого було призначено державою.

49-річний Куропятников є уродженцем російського міста Кемерово та колишнім співробітником Державної служби з надзвичайниї ситуацій України, звідки його було звільнено за систематичне невиконання умов контракту.

Судом встановлено, що Куропятников схиляв особовий склад пожежно-рятувальної станції до переходу на бік окупаційної влади рф та продовження служби в лавах МЧС російської федерації та за російськими стандартами; спалив символіку України: зображення гербу, прапор та текст гімну України; надавав інтерв’ю проросійським медіаресурсам щодо роботи підпорядкованої йому фейкової установи. Також зрадник формував структуру та комплектацію штату незаконного органу, забезпечував запобігання, реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, гасіння пожеж, виконання обов`язків підлеглими йому службовцями, нарахував та виплачував їм заробітні плати, премії, тощо.

Суд визнав Куропятникова винним за частиною 7 статті 111-1 КК України – добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

У жовтні минулого року йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Запорізький слідчий ізолятор» без визначення розміру застави.

Нагадаємо, в квітні поточного року було засуджено і начальника окупаційного «МЧС Бердянска» Анатолія Псьола – він отримав аналогічне покарання.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 17 квітень, середа 2024
вчора, 16 квітень, вівторок 2024
15 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок