Сучасне медичне обладнання отримають бердянські медики — офтальмологічний мікроскоп, комп'ютерний томограф та ін.

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.04.2018 · 15:21 · переглядів - 1688

Депутатам міської ради пропонують спрямувати кошти міського бюджету на оновлення обладнання для Центру первинної медико-санітарної допомоги Бердянськ та Територіального медичного об'єднання.

Сучасне медичне обладнання отримають бердянські медики — офтальмологічний мікроскоп, комп'ютерний томограф та ін.

На умовах співфінансування з міського бюджету для Бердянської ТМО придбають комп'ютерний томограф, загальною вартістю 12 мільйонів гривень. На ці потреби з міського бюджету пропонують виділити 2,1 мільйони. Решту — профінансує бюджет області. Нагадаємо, необхідність придбання такого обладнання для бердянців назріла давно, на що звертала увагу представників міської влади в тому числі і наша редакція.

Для офтальмологічного відділення планують придбати сучасний операційний мікроскоп, загальною вартістю 1,1 мільйона гривень. За інформацією Юлії Дойнової подібного обладнання в Бердянську раніше не було. Для  Центру первинної медико-санітарної допомоги за кошти міського бюджету закуплять біокулярний мікроскоп. Юлія Вікторівна наголосила, що на сьогодні медики працюють на обладнанні 1972-го року випуску.

1,5 мільйона гривень спрямують на закупівлю апарату для штучної вентиляції легенів. У бердянських медиків з'явиться можливість реанімувати новонароджених вагою від 900 грамів до повнолітніх пацієнтів.

Всі пропозиції на спільному засіданні депутатських комісій депутати підтримали.




Останні новини Бердянська
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок