В кращих традиціях СРСР. Окупанти в Бердянську готуються до святкування дня перемоги

Бердянськ 24
30.04.2024 · 14:32 · переглядів - 1815

Вже третій рік поспіль 9 травня в Бердянську буде без жовто-блакитних стягів і маків, а під червоними прапорами комуністів. Окупаційна влада активно використовує цю дату для пропаганди та впливу, зокрема на молодь, яка народилася вже в незалежній Україні

В кращих традиціях СРСР. Окупанти в Бердянську готуються до святкування дня перемоги
Без ходи, без масштабу, але з пафосом. Окупанти готуються до 9 травня. Фото: архів "Бердянськ 24"

Підготовку до 9 травня загарбники розпочали ще у 20-х числах квітня. Першим заходом був "диктант перемоги", який організувала партія "Єдина росія". На окупованій частині Запорізької області акцію провели вдруге. Передбачувано, серед учасників були російські силовики та депутати. Також на диктант "зігнали" школярів, студентів і працівників підприємств, тобто тих, хто не може відмовитися.

Наступною акцією російських пропагандистів була «Георгіївська стрічка». Як звітують Z-пабліки, на окупованій частині Запорізької області роздали 15 тисяч "колорадських" стрічок.

Наступний і, мабуть, улюблений захід окупаційної влади - суботники. У квітні активісти путінської партії «Єдина росія», представники так званого ополчення та оброблені пропагандою діти з "молодої гвардії" та корпусу рятівників прибирали біля пам'ятників полеглим у Другій світовій війні, що до окупації завжди робили комунальні служби.

Ще одна улюблена акція російських пропагандистів - фейковий "Безсмертний полк". Жителям ТОТ пропонують взяти участь на авто, розміщувати фото на одязі чи в соцмережах. А ось від традиційної для росіян ходи вирішили відмовитися з міркувань безпеки. Про це повідомив так званий губернатор окупованої частини Запорізької області Євген Балицький. Так само загарбники відмовилися від проведення параду, який росія успадкувала від Радянського Союзу.

Раніше "Бердянськ 24" повідомляв, що місцевий колаборант Ігор Дем`яненко назвав Поліну Осипенко, яка загинула в 1939 році, героєм Вітчизняної війни.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 17 травень, п'ятниця 2024
вчора, 16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок