Відправлення гуманітарної допомоги та надання дозволу на перетин лінії зіткнення.

По матеріалам БРДА
10.09.2022 · 20:55 · переглядів - 2885

Бердянська міська військова адміністрація повідомляє


В останні дні дана тема набула політичного забарвлення. Підкреслюю! Випуск автомобілів із Запоріжжя відбувається згідно порядку, затвердженого Радою оборони області. Бердянська міська військова адміністрація не входе до її складу.

Гуманітарні вантажі ми відправляємо за окремим зверненням до коменданта. Такі авто ретельно перевіряються співробітниками правоохоронних органів.

На жаль, в умовах війни, під виглядом гуманітарної допомоги окремі політичні діячі вирішили налагодити бізнес. За їх словами до Бердянська відправлялись тисячі тон гуманітарної допомоги. Та чи отримували її бердянці? Відповідь на це питання очевидна для всіх мешканців нашого міста, які вже 6 місяців перебувають в окупації.

Оскільки ми маємо можливість направляти листи до коменданта, за погодженням голови Бердянської РВА, на пункті випуску із Запоріжжя буквально вчора ми перевірили 5 автомобілів з «гуманітарною допомогою». По факту виявилось, що «гуманітарний» вантаж становить менше 20% наповнення автомобілів. Решта – комерційні грузи. Прикриватись гуманітарною допомогою для ведення бізнесу ми не дозволимо нікому!

Підприємницька діяльність може здійснюватися через офіційні ФОПи, з накладними і т.д.

Сьогодні озвучувати прізвища, хто стоїть за такою «благочинністю» не стану. Хоча причетні особи добре розуміють про кого мова. Тому ще раз! Військова адміністрація міста та району нікому не дозволить «наживатись на війні»! А відповіді на питання, які сьогодні, поки що, залишаються без відповіді, політикани обов’язково дадуть і публічно, і відповідним органам!

На цьому тижні БМВА відправила до Бердянська 10 палетів медичних препаратів. З величезними труднощами гуманітарний вантаж дістався до Мелітополя. Наразі ліки мають перевантажити до авто, яке мають відправити з Бердянської ТМО.

Також було надано перепустку восьми автівками які везуть гуманітарну допомогу до Бердянська. В цілях безпеки на ТОТ водія та відповідальної за розповсюдження допомоги особи їх дані не будемо вказувати.

Також до понеділка до Бердянська вирушить авто з кормом для тварин Бердянського зоопарка.

Додаємо порядок виїзду на тимчасово окуповану теріторію та перелік заборонених до перевезення товарів.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1569-21#n25

https://www.zoda.gov.ua/.../original/000192/192510.pdf

 

 

Матеріал створено в рамках проекту підтримки українських журналістів та співробітників медіа від PIJL та ECMPF




Останні новини Бердянська
сьогодні, 2 травень, четвер 2024
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок