Доведено: вибори комітету мікрорайону Ліски в 2016 році були нелегітимними

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.02.2017 · 08:29 · переглядів - 1264

Відповідну Постанову виніс Бердянський міськрайонний суд 13-го лютого 2017-го року.

Доведено: вибори комітету мікрорайону Ліски в 2016 році були нелегітимними

Навесні 2016-го року в Бердянську відбулись вибори в Органи самоорганізації населення. В теорії – комітети мікрорайонів покликані бути рушійною силою у впровадженні основ місцевого самоврядування. Однак, як показала система проведення звітно-виборчих зборів в 2016-му році, нова команда управлінців не була зацікавлена у формуванні самостійних активів, які в разі необхідності здатні виступати з критикою на адресу депутатів чи представників виконавчої влади.

Сама процедура виборів навесні 2016-го року, як мінімум викликала здивування, адже в більшості мікрорайонів бердянці проявили надзвичайну, навіть незвичну активність – містяни самоорганізовувались і, орендуючи транспорт, групами діставались до місця проведення звітно-виборчих зборів. Деякі бердянці навіть заздалегідь мали на руках аркуші з прізвищами кандидатів на посаду голови та членів комітету ще до їх озвучення на зборах. Вищезазначені спостереження та надзвичайно висока явка на вибори в ОСН тоді навіювала певні думки, щодо намірів новообраної міської влади сформувати підконтрольні комітети мікрорайонів. Майже за рік, що минув після звітно-виборчих зборів в ОСН, новообрані активісти жодного разу не були помічені у висловленні невдоволення хоча б якимись діями чиновників, хоча певні факти недосконалої роботи влади  вже були зафіксовані громадськістю Бердянська.

Одними з найбільш скандальних зборів в 2016-му році стали вибори комітету мікрорайону Ліски.

Тодішній голова комітету Сергій Мартинов користувався серед лісівців авторитетом та повагою, що підтверджувалось результатами виборів до міської ради, де Сергій Мартинов здобув один з найбільш високих відсотків підтримки в порівнянні з іншими обраними депутатами. 22-го квітня лісівці обирали голову та членів комітету свого мікрорайону. Однак, на той момент ще діючого голову, разом з мешканцями мікрорайону не пустили до ЗОШ №9, де, зазвичай, і відбувалися подібні збори. Мешканці мікрорайону були змушені заслухати звіт Сергія Мартинова та провести голосування просто неба – в парку Юбілейному. Натомість, представники влади організували вибори комітету мікрорайону Ліски в іншому мікрорайоні – на Азмолі, в ЦКіМ «Нафтохімік», на яких головою було обрано Наталю Скорик.

Результати виборів Сергій Мартинов оскаржив в суді. Бердянський міськрайонний суд виніс Постанову з цього приводу 13-го лютого:

Визнати протиправними дії виконавчого комітету БМР Запорізької області по підготовці, проведенню та оприлюдненню результатів виборів 22 квітня 2016 року до органу самоорганізації населення – комітету мікрорайону «Ліски».

Визнати недійсними результати виборів ради мікрорайону «Ліски», які відбулися 22 квітня 2016 року в Центрі культури і мистецтв «Нафтохімік» та оприлюднені в газеті Бердянські відомості №19 (745) від 5 травня 2016 року…

Чи будуть оскаржувати Постанову Бердянського міськрайонного суду, представники влади у вищій інстанції – поки що невідомо.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 2 травень, четвер 2024
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок