Підвищення тарифів чи ліквідація. КП «Міськліфт» опинилось в економічній кризі

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.09.2017 · 11:11 · переглядів - 814

600 тисяч гривень заборгованість на підприємстві “Міськліфт”, три місяці не виплачується заробітна платня, зірвано графік капітального ремонту ліфтів в місті. Можливі шляхи подолання кризи окреслив новий очільник підприємства Володимир Чередніченко.

Підвищення тарифів чи ліквідація. КП «Міськліфт» опинилось в економічній кризі

Володимир Чередніченко — кваліфікований фахівець, який багато років очолівав комунальне підприємство і після декількох років відпочинку, по запрошенню керівництва міста повернувся в “Міськліфт”.

Проаналізувавши ситуацію на підприємстві Володимир Чередніченко, під час апаратної наради в мерії, окреслив своє бачення подолання кризи.

  1. Підвищення тарифу. Існуючий тариф не покриває видатків підприємства. Володимир Череднічекно порівняв вартість утримування домофону та ліфту в одному під'їзді. Так, за його словами, домофон обходиться мешканцям приблизно в 540 гривень на місяць, тоді як ліфт в 470 — видатки на утримання ліфта та домофону різняться. Наразі запущено процедуру обрахування нового тарифу. Володимир Чередніченко розраховує, що вже на жовтневій сесії його буде затверджено.
  2. Фінансова підтримка з міського бюджету. На думку Володимира Чередніченко — цей варіант найбільш оптимальний для подолання кризи.
  3. Реорганізація або ліквідація підприємства.

Нагадав Володимир Чередніченко і про заборгованість КП “Житлосервіс 2-А” перед “Міськлфітом”. За його словами мешканці, які обслуговуються “Житлосервісом”, майже 100% оплачують надані послуги, в які включено і обслуговування ліфтів. Однак на рахунок “Міськліфту” ці кошти не надходять. Про це ще в грудні минулого року говорив колишній очільник підприємства Олександр Скрипка, однак жодних реакцій від міської влади не було (окрім звільнення Олександра Скрипки) і заборгованість зросла до 400-сот тисяч.

Міський голова Володимир Чепурний доручив своєму профільному заступнику Григорію Горячеву проаналізувати ситуацію і не допустити ліквідації комунального підприємства.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 3 травень, п'ятниця 2024
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок