У будівлі дитячо-юнацької спортивної школи розпочато роботи з енергоаудиту

По матеріалам пресс-службы исполкома
20.10.2017 · 09:33 · переглядів - 1104

Проведення таких робіт здійснюватиметься мобільною лабораторією Асоціації „Німецько-Українська інженерна палата Запорізької області”.

У будівлі дитячо-юнацької спортивної школи розпочато роботи з енергоаудиту

Інженерів, які приїхали виконувати роботи у ДЮСШ зустріли представники виконавчого комітету Бердянська: начальник відділу інвестиційної та міжнародної діяльності Інна Комарова, завідувач сектору енергозбереження Артур Нішаналієв та начальник відділу з питань сім’ї, молоді та спорту Вадим Шумілов.

Про причини, з яких виникла необхідність проводити роботи з енергоаудиту, та про очікуваний від цього результат детально розповіла Інна Валентинівна:

— Справа у тому, що, за чинним українським законодавством, якщо у будівлі, яка належить до комунальної власності, планується проводити роботи з термомодернізації або реконструкції, – обов’язковою умовою для цього є наявність енергетичного паспорту будівлі. У серпні місяці губернатор Запорізької області Костянтин Бриль презентував мобільну лабораторію, що здійснюватиме енергоаудит для закладів комунальної власності усієї Запорізької області за собівартістю послуг, що значно дешевше, ніж послуги аналогічних комерційних організацій.

Мобільна лабораторія Асоціації „Німецько-Українська інженерна палата Запорізької області” дозволяє виконувати на бюджетних об’єктах вимоги чинного законодавства України щодо обов’язкового складання енергетичного паспорта на об’єкт, на якому планується капітальний ремонт або реконструкція з використанням енергоефективних технологій у системах опалення, водопостачання та в ході експлуатації об’єкта з використанням альтернативних джерел енергії.

Слід зазначити, що створення такої мобільної лабораторії є ініціативою Німецько-Української інженерної палати Запорізької області, яка, у свою чергу, стала продуктом співпраці керівництва Запорізької області та федеральної землі Саксонія-Анхальт (Німеччина).

Про те, чим саме займається Німецько-Українська інженерна палата розповів начальник відділу енергоаудиту Асоціації Микола Удовиченко:

Це, в першу чергу, атестація інженерів; доведення інженерів, які закінчують вузи, до європейського рівня, щоб вони спокійно могли десь представляти Україну на європейському рівні і працювати. І другий наш напрямок: ми робимо енергоаудити, енергопаспорта, займаємося енергозбереженням. Ми будемо проводити виміри для енергоацудіту цієї будівлі і займатися складанням енергопаспорту будівлі дитячо-юнацької спортивної школи.

Також Микола Павлович розповів, що у перспективі співпраці бердянської влади та інженерної палати — виконання робіт з енргоаудиту на всіх об’єктах комунальної власності міста. Він також зауважив, що такі послуги обійдуться Бердянську вдвічі дешевше, ніж у тому випадку, якби ці роботи виконувала комерційна фірма.

Зауважимо, що візит мобільної лабораторії до Бердянська став можливий завдяки підписанню Меморандуму про співробітництво між Бердянською міською радою та Асоціацією ”Німецько-українська інженерна палата Запорізької області”. Цей документ було підписано міським головою Володимиром Чепурним тиждень тому, 12 жовтня, під час проведення Інкофоруму у м. Запоріжжя.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок