В Бердянську запроваджують перший етап медичної реформи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
10.04.2018 · 10:02 · переглядів - 2036

З 2-го квітня в Україні офіційно стартувала кампанія з підписання декларацій з сімейними лікарями. Як запроваджується медична реформа в Бердянську на апаратній нараді при міському голові розповіла начальник відділу охорони здоров'я Тетяна Марч.

В Бердянську запроваджують перший етап медичної реформи

В кожній амбулаторії затверджена уповноважена особа, яка вносить персональні дані пацієнтів до декларації. Крім того, вводяться дані на кожного лікаря, без виконання цієї вимоги, підписання декларації неможливе. Кінцевого етапу підписання декларації з лікарем не визначено. - повідомила Тетяна Марч.

Відповідно до першого етапу медичної реформи, пацієнти мають змогу обрати собі в якості сімейного лікаря будь-якого фахівця. Спеціалісти рекомендують укладати договори саме з тими медиками, які працюють в амбулаторії за місцем проживання пацієнта. Це, в першу чергу, буде вигідно пацієнту, адже лікар зможе оперативніше відреагувати на звернення пацієнта, який мешкає неподалік від медичного пункту.

Для підписання декларації пацієнт повинен мати з собою паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, на який буде надіслано відповідний код. Працівник медустанови внесе особисті дані у електронну систему.

Зазначається, що кампанія не має чітких строків закінчення, тому немає необхідності оформляти декларацію у перші ж дні її початку. Водночас, не потрібно відкладати її підписання на дуже довгий термін, щоб мати можливість оформити декларацію зі спеціалістом, якому довіряє пацієнт.




Останні новини Бердянська
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок