Розподілення газових мереж: утримання газопроводу в багатоквартирному будинку коштуватиме від 4-х до 10-ти гривень

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
03.07.2018 · 10:44 · переглядів - 2066

Чергова апаратна нарада при міському голові була присвячена обговоренню процедури перерозподіляння балансової приналежності газопроводів в багатоквартирних та приватних будинках. Подробиці охарактеризував начальник Бердянського газового господарства Костянтин Алексєєнко

Розподілення газових мереж: утримання газопроводу в багатоквартирному будинку коштуватиме від 4-х до 10-ти гривень

Необхідність передачі з балансу газового господарства на баланс власника будівлі передбачені Кодексом газорозподільчих мереж. У зв'язку з цим міськгаз проводить роботу про  передачу газопроводів. За передбаченою методикою, утриманням мереж загального користування займатиметься газопостачальна організація, за краном в будинок розпочинаються межі власника будинку.

На даному підґрунті в місті виник ряд конфліктних ситуацій. Один з будинків в нагірній частині міста, в районі бульвару Шевченко, декілька днів залишався без газу, оскільки газопостачальна організація наполягала, що дані мережі вже не відносяться до сфери обслуговування їх підприємства. Ця та інші ситуації зумовили необхідність проведення роз'яснення з боку міськгазу.

Костянтин Алексєєнко наголосив, що ОСББ або інша організація, яка є власником будівлі зобов'язані укласти договір на обслуговування внутрішньобудинкових мереж зі спеціалізованою організацією. Даний вид послуг може надавати і міське газове господарство. За підрахунками спеціалістів міськгазу, на 120-ти квартирний будинок, вартість утримання мереж з однієї квартири становитиме 4 гривні. Чим більший будинок, тим більша вартість послуги, однак вона не перевищуватиме 10 гривень, підкреслив Костянтин Алексєєнко.

За інформацією Костянтина Алексєєнко з 561 багатоквартирного будинку угоду уклали 128 ОСББ. В приватному секторі вже укладено угоди з 25 тисячами домоволодінь з 28 284. Співробітники мерії, депутати міськради та представники громадськості задали чимало запитань про особливості запровадження даного Кодексу в Бердянську. Містян турбують стан газових мереж, ймовірність перегляду вартості утримання цих мереж і т.д. Депутати рекомендували керівнику міськгазу підготувати роз'яснювальні матеріали та опублікувати їх в ЗМІ, щоб зняти напругу в суспільстві.

Тэги: газ



Останні новини Бердянська
сьогодні, 2 травень, четвер 2024
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок