Крадіжки та псевдоподатківці у кримінальній хрониці за 02 листопада

По матеріалам Пресс-служба Бердянской полиции
03.11.2016 · 16:54 · переглядів - 1227

Короткий огляд кримінальних зведень за минулу добу

Крадіжки та псевдоподатківці у кримінальній хрониці за 02 листопада

Нарядами керував старший інспектор Дмитро Калініченко. В чергову частину надійшло 62-і заяви від громадян, тяжких злочинів допущено не було.

Розпочнемо з крадіжки, яка сталася хоча і за умов особистої неуважності потерпілої, але дуже з неприємним «присмаком». Так громадянка, 1983 року народження, з 4-х річною дитиною автобусом прямувала до торгівельного центру по пр. Східному. При виході відчула, що щось смикнуло її речі, але в натовпі нічого спочатку не зрозуміла. І лише потім побачила, що відсутня сумочка, яка знаходилася у колясці. Патрульні з групи швидкого реагування, які прибули на місце, встановили свідка, з’ясували прикмети підозрюваного і розпочали відпрацьовувати територію – треба сказати, що за опису вони запідозрили одного раніше засудженого мешканця міста. На прилеглій території нікого не виявили, на «малині», в нагірній частині, теж його не було. Але, яке ж було здивування поліцейських, коли з проїжджаючого мимо таксі - це вже десь за 2-а квартали від місця події, пролунало – «привіт хлопці». На цьому «шикарне» життя підозрюваного, а ним виявився раніше неодноразово засуджений, місцевий, 1990 року народження, закінчилося. Свідки його впізнали, а, в невдовзі, він сам показав як крав, де «скидував» зайві речові докази. Виявилося, що він їхав у цьому ж автобусі і, коли жіночка відволіклась на дитину, спокійно взяв її речі. Ось так, завдяки професіоналізму поліцейських роти патрульної служби Бердянського відділу поліції ГУ НП в Запорізькій області ст.сержантів Ігоря Коваля і Дмитра Пархоменка, небайдужості громадян, злочин розкрито по «гарячим» слідам.

Можна було б поговорити про відсутність совісті у зловмисників, які обкрадають жінок з дітьми - ну ладно,умовно, з натяжкою, можна допустити крадіжку у сплячого п’яного на лавочці, але про яку гідність це я? Тим більше, що в зведеннях все частіше з’являються матеріали, які не вкладаються у свідомість нормальної людини. Так надійшла заява від мешканки вул. Керченська, 1948 року народження, що її внук зрізує на продаж батареї опалення. А мешканка вул. Земська, 1967 року народження, попросила допомоги відносно власного сина, який виносить з квартири речі.

Ще один випадок, який виділяється своєю байдужою жорстокістю, стався вчора на пасовиську біля с. Новопетрівка. Місцевий чабан, 1960 року народження, виявив застреленими 2-х овець. Хто ці покидьки, які устроїли полювання на свійську тварину, з’ясовують правоохоронці. Сподіваємось на допомогу свідомих мисливців.

Повернемося до «звичайних» злочинів. В період з 8-ї до 11 –ї години 2 –го листопада невідомі, шляхом підбора ключа, проникли до квартири за адресою вул. Короленко, 84 і скоїли крадіжку планшета «Samsung» в корпусі білого кольору, і мобільного телефону «Nokia» в чорному корпусі. Просимо відгукнутися можливих свідків.

І, на останок, інформація з ДФС. Головне управління в Запорізькій області звернулося із заявою, що маються випадки коли до підприємців надходять дзвінки, начебто від імені керівництва податкової інспекції, в яких лунає пропозиція перерахувати певні суми «за підтримку вирішення питань пов’язаних з оподаткуванням». Ну, що ж, нам вдалося вгамувати вал шахрайств по типу – «ваш син у поліції», будемо сподіватися, що впораємось і з цим. А поки «добровільних помічників податківців» розшукують спеціалісти кібервідділу поліції.

На сьогодні це все на що ми хотіли звернути вашу увагу.

Наші телефони довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02- чергова частина, 102 – цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку.

З повагою, речник Бердянського відділу поліції Ігор Горецький. Будьте обачні, всього вам найкращого.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок